Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM), iflasın eşiğine gelen Onur Air'in uçuş işletme lisansını iptal ettiği öğrenildi. Pandemi bahanesiyle aylarca çalışanlarına maaşlarını vermeyen Onur Air'in emekçileri, haklarını aramak için şirket önünde toplanarak eylem yapmıştı.

Onur Air'in uçuş işletme lisansı iptal edildi
Fotoğraf: AA

Pandemi döneminde, birçok uçuşunu durduran ve çalışanlarına aylarca maaşlarını vermediği için işçi eylemlerine konu olan Onur Air'in lisansı iptal edildi.

Airport Haber'de yer alan habere göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) hava yolu şirketinin uçuş işletme lisansını dün itibarı ile iptal etti.

İFLASIN EŞİĞİNE GELMİŞTİ

2020 yılında başlayan Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan pandemi sürecinde uçuşlarını durduran Onur Air, pandeminin uzun sürmesi sebebiyle iflasın eşiğine gelmişti.

Hileli iflas ve uçakların icraya verilmesi iddiasıyla da gündeme gelen Onur Air, uzun süredir çalışanlarına ödeme yapmıyordu.

Çeşitli satış süreçleri de geçiren ve bir türlü sonuca varamayan Onur Air, geçtiğimiz Ekim ayında işçilerin gerçekleştirdiği eylemde 8 milyon dolar tutarındaki personel maaşlarını ödeme şartıyla şirketi devredeceklerini söylemişti.

Daha önce şirketten bir pilot, “Sadece hac ve umre için 6 geniş gövdeli uçak 10 yıl boyunca uçak başına her ay 1,5 milyon dolar kazandı. Bu operasyonlarda ben de vardım. Basit hesapla yılda 1 milyar, 10 yılda 10 milyar lira eder. Bu para nerede, neden maaşlarımızı ödemiyorlar" demişti.