25 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası tam programı açıklandı

Onur Haftası’nın bu seneki teması ‘sınır’

26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası 25 Haziran pazartesi günü başlıyor. Bu sene “Sınır” temasıyla gerçekleşecek Onur Haftası, 1 Temmuz’da saat 17’de düzenlenecek Onur Yürüyüşü ile sona erecek. Her yıl geleneksel olarak homofobik, bifobik ve transfobiklere verilen Hormonlu Domates Ödülleri ise 29 Haziran Cuma günü Roxy’de düzenlenecek törende açıklanacak.

Hafta boyunca düzenlenecek atölye, panel, söyleşi, film gösterimleri ve partilerin yanı sıra 2017’de Trans Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan ve polis şiddetine ve tacize maruz kalan aktivistlerin yargılandığı davanın kararının çıkması beklenen 4. duruşması ile homofobik nefret cinayetinde öldürülen Ahmet Yıldız davasının 28. duruşması da Onur Haftası’na denk geliyor. Aktivistler bu duruşmaları kalabalık bir şekilde takip edecek.

Onur Haftası’nda öne çıkanlar
Hafta boyunca feminist savunma yöntemleri, DJ’lik, video aktivizm, clown (palyaço) atölyesi, bondage (bağlama), hukuki özsavunma, duvar boyama, zumba, speed dating, vegan gökkuşağı pastası gibi konularda atölyeler düzenlenecek.
Panel ve söyleşilerde ise LGBTİ mülteciler, cezaevindeki LGBTİ’ler, kampüste LGBTİ’ler, cinsiyet geçiş sürecinde kısırlaştırılma şartının kaldırılması, onarım terapisine karşı olumlayıcı terapi, zorunlu askerlik için pembe teskere, LGBTİ’lerin sağlık alanında maruz kaldığı fobik tavırlar ve özel sağlık ihtiyaçları, edebiyatta LGBTİ, çok aşklılık ve metreslik gibi konular tartışılacak. 27 Haziran Çarşamba günü de Şişli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde toplu olarak, ücretsiz ve anonim HIV testi yaptırılacak.