İstanbul Tabip Odası ve Barış Akademisyenleri, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu için hazırladıkları 'Hamzaoğlu' isimli tiyatro oyununu yarın sahneleyecek

Onur Hamzaoğlu için hazırlanan tiyatro oyunu yarın sahnelenecek

İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Barış Akademisyenleri, Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) tutuklu Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu için hazırladıkları 'Hamzaoğlu' isimli tiyatro oyununu yarın Şişli'de bulunan Cemil Candaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 20.00’de sahneleyecek. Tabip Odası, ücretsiz olacak etkinliğe katılım çağrısı yaptı.

Oyuna ilişkin İstanbul Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, "Demokrasilerde halk, isteklerini yönetime sadece istidalar (dilekçeler) yazarak iletmez: Yola çıkıp yürümek, Gezi'de görüldüğü gibi bir yerde dikilip durmak, şiir ya da şarkı ile söylemek de demokratik isteklerin açığa vurulması için kullanılagelen yöntemlerdir. Tiyatro da bu konuda yararlanılmış olan çok değerli bir ortam olagelmiştir. Biz de ülkemizin demokratikleşmesi için şart olan insan haklarına, düşünce özgürlüğüne ve akademik özerkliğe saygının oluşturulması ve güvence altına alınması isteğimizi duyurmak için yeniden tiyatroya sığınıyoruz" denildi.

'166 GÜNDÜR ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YOKSUN'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu kez Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu için sahnedeyiz. Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) yayın organı Toplum ve Hekim dergisinin editörü, TTB'nin otuz yıllık emektarı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu 109 gündür Ankara'da Sincan Cezaevi'nde, 116 gündür özgürlüğünden yoksun. Arkadaşımız, dostumuz, meslektaşımız Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun bir an önce serbest bırakılması talebini tiyatro sahnesinden yükselteceğiz. Değerli tiyatro sanatçısı Genco Erkal'ın danışmanlığında ve Gülsüm Soydan'ın yönetiminde bir okuma tiyatrosu biçiminde hazırlanan oyun 12 Haziran 2018 Salı saat 20.00'de Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde sunulacak. Onur Hamzaoğlu Hocamız ve barış akademisyenleri konusundaki çağrımız ancak oyunu izleyeceklerin katkıları ile güçlenecek ve anlam kazanacak! Etkinlik ücretsizdir. Siz değerli dostlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız."