Pandemi bahanesiyle aylardır maaşlarını alamayan Onur Havayolları çalışanları, haklarını aramak için bugün şirket önünde toplanarak eylem yaptı.

Onur Havayolları emekçileri alamadıkları hakları için eylemde

Onur Havayolları çalışanları, yaklaşık 21 aydır maaş alamadıkları için 5 Ekim'de yaptıkları eylemin ardından bugün yeniden bir araya geldi. Geçen ay yaptıkları eylemin ardından herhangi bir adım atılmamasına karşın çalışanlar, düzenledikleri eylemde şirket yöneticilerini protesto etti.


Onur Air çalışanlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, pandemi bahanesiyle 21 aydır maaşlarını alamadıkları için 5 Ekim'de eylem yapmıştı. Eylemin ardından şirket yöneticileri tarafından çalışanlardan 1 ay mühlet istendi. 1 aylık süre içerisinde herhangi bir ödeme alamayan çalışanlar, bugün yeniden bir araya geldi. Şirket önünde toplanan işçiler, bu kez düzenledikleri eylemde, şirket yöneticilerini düdük çalıp, kırmızı kart göstererek protesto etti.

GECİKEN TOPLAM MAAŞ TUTARI 8 MİLYON DOLAR

Eylemin ardından şirket yöneticileri ile çalışanlardan oluşan heyet arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede, şirket yöneticilerinin ödeme yapacak durumda olmadıkları, 8 milyon dolar tutarındaki personel maaşlarını ödeme şartıyla şirketi devredeceklerini söylediği öğrenildi. Eyleme katılan çalışanlar, yapılan görüşmenin ardından alanı terk etti.

Daha önce şirketten bir pilot, “Sadece hac ve umre için 6 geniş gövdeli uçak 10 yıl boyunca uçak başına her ay 1,5 milyon dolar kazandı. Bu operasyonlarda ben de vardım. Basit hesapla yılda 1 milyar, 10 yılda 10 milyar lira eder. Bu para nerede, neden maaşlarımızı ödemiyorlar" demişti.

(DHA)