Onur Yaser Can davası bugün: ‘Birlikte bir şeyleri başarabiliriz’
Onur Yaser Can

Haber Merkezi

Gözaltında kötü muamele ve çıplak aramaya maruz bırakıldıktan sonra yaşamına son veren Onur Yaser Can’ın ölümüyle ilgili davaya bugün İstanbul Adalet Sarayı’nda devam edilecek. Can'ın ailesi ve avukatları dosyanın işkence yönünden ilerlemesini umduklarını söyledi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi mezunu Onur Yaser Can’ın gözaltında kötü muamele ve çıplak aramaya maruz bırakıldığı için hayatına son vermesi ile ilgili davanın ikinci duruşması bugün saat 14.00’te Çağlayan’daki İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Davada dört polise “Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği, Resmi Belgeyi Bozma, Yok Etme veya Gizleme”, bir bilirkişiye de “Gerçeğe Aykırı Bilirkişilik veya Tercümanlık Yapma, Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği, Resmi Belgeyi Bozma, Yok Etme veya Gizleme” suçlamaları yöneltiliyor. Dört polis ve bir bilirkişi hakkında açılan davanın 30 Eylül’deki ilk duruşmasına katılmayan polis amiri Hakan Aydın’ın SEGBİS sistemiyle ve gerekirse zorla getirme kararıyla mahkemeye katılmasına karar verilmişti.

Onur Yaser Can’ın kız kardeşi Ezgi Sevgi Can, bugün görülecek duruşmaya çağrı yaparak, “Ancak birlikte bir şeyleri değiştirebileceğimizi düşünüyorum. Benim amacım, Onur Yaser’e yapılan haksızlığın, bana, bütün aileme yapılan haksızlığın kayıt altına alınması” dedi. Can ailesinin avukatlarından Mehmet Ümit Erdem de dosyanın işkence yönünden ilerlemesini istediklerin aktardı.

Onur Yaser Can, 24 Haziran 2010’da Narkotik Şube’de iki defa ifade verdikten sonra kötü muamele ve çıplak aramaya maruz kalıp üçüncü kez ifadeye çağrılınca yaşamına son verdi. Ardından annesi Hatice Can da Mart 2014’de intihar etti. Onur Yaser Can öldüğünde 28, annesi Hatice Can 57 yaşındaydı. Baba Mevlüt Can da 9 Ekim 2019’da hayatını kaybetti.