Ankara'da LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenmek istenen Onur Yürüyüşü'nü hedef alan Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, Ankara Valiliği tarafından bizzat aranarak yürüyüşe izin verilmeyeceği bilgisinin kendisine haber verildiğini söyledi.

Onur Yürüyüşü'nü hedef alan Yeniden Refah Partili Güner: Valilik, yasağı arayarak bildirdi

Ankara Kuğulu Park'ta bugün düzenlenmek istenen Ankara Onur Yürüyüşü'nü "LGBT ye geçit yok. Yürütmeyeceğiz" diyerek hedef alan Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankara Valiliği'nin kendisini arayarak yürüyüşün yasaklandığına dair bilgi verdiğini açıkladı.

Güner," Ankara Valiliğimize, Bugün yapılması planlanan LGBT yürüyüşüne kesinlikle izin vermeyeceğini bizzat arayarak belirttikleri için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Güner'in paylaşımı şu şekilde:

onur-yuruyusu-nu-hedef-alan-yeniden-refah-partili-guner-valilik-yasagi-arayarak-bildirdi-1037320-1.

NEFRET SÖYLEMİNE KARŞI DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Ankara Onur Yürüyüşü Komitesi ise Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'nı göreve davet ederek çağrı metni hazırladı.

Metinde şu ifadeler yer aldı:

"Tüm hukuk dışı engellemelere rağmen Anayasal hakkımızı kullanarak 5 Temmuz 2022 saat 17.30’da Ankara Kuğulu Park’ta Onur Yürüyüşü'müzü gerçekleştireceğiz. Bu süreçte gerici İslamo-faşist çeteler tarafından yapılan çağrılarda birçok şehirde olduğu gibi Ankara’da da alenen halkı kin ve nefrete teşvik etme suçu işleniyor. Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapıp bu grubun toplanmasını engellemediği taktirde biz de tıpkı İstanbul Pride gibi, yetkilerini kötüye kullanmalarına izin vermeyeceğimizi Türkiye halklarına ilan ediyor, özgür ve eşit yaşamı savunan herkesi bizimle dayanışmaya davet ediyoruz!"