CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. YSK’nin skandal kararını eleştirmeyi sürdüren Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP’nin tepkisine rağmen YSK’nin iptal kararını almasını sağlayan 7 üyeyi ‘çete’ olarak tanımlamayı sürdürdü. Kılıçdaroğlu, YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi için ‘Evet’ oyu kullanan 7 hakime, “Çete üyesi” diyerek seslendi. “Sizde ahlak, onur, haysiyet varsa […]

Onuru olan istifa eder

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. YSK’nin skandal kararını eleştirmeyi sürdüren Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP’nin tepkisine rağmen YSK’nin iptal kararını almasını sağlayan 7 üyeyi ‘çete’ olarak tanımlamayı sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi için ‘Evet’ oyu kullanan 7 hakime, “Çete üyesi” diyerek seslendi. “Sizde ahlak, onur, haysiyet varsa istifa edersiniz” diyen Kılıçdaroğlu, “Bunlar varsa istifa edeceksiniz, yoksa koltuğunuzda oturacaksınız” diye konuştu.

YSK’YE TEPKİSİNİ SÜRDÜRDÜ

CHP Lideri şöyle devam etti: “YSK diyor ki bu dört pusuladan sadece İBB seçiminde bir kumpas var. Ya akıl sahibi birisi bunu düşünebilir mi? Yalnızca aklını, haysiyetini, onurunu kiraya verenler bunu düşünürler. O zaman biz de dilekçe verdik, tamamını iptal edin. Hodri meydan dedik. Olmaz’ dediler. Bir şey daha yaptılar KHK ile görevlerine son verilenlere dediler ki seçimlere girebilirsiniz. Girdiler, kazandılar, sonra dediler ki, ‘Kusura bakmayın, siz seçildiniz ama göreve gelemezsiniz.’ Bari seçimi yenile, hayır. Bir ülke düşünün yüzde 70 ile birisi kazanıyor, KHK’lı dediler, sana mazbatayı vermiyoruz. Yüzde 154 ile kazanana vereceğiz. Hangi hak, hangi hukuk, hangi adalet?”

CUMARTESİ ANNELERİ

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için her hafta Taksim’de bir araya gelen Cumartesi Anneleri’ni de gündeme getiren Kılıçdaroğlu, “Bu anneler çocuklarını istemeyip de ne isteyecekler? Devlette söz sahibi olanların bu annelerin talebini yerine getirmesi gerekmiyor mu? Bu anneleri coplayanlarda vicdan var mıdır? Yahu anne bu anne, anne, anne bu. Nasıl oluyor da bu anneleri dövmek için eliniz copla havaya kalkıyor?” ifadelerini kullandı.

‘HANİ MÜCADELE EDECEKTİN?’

Ekonomik krize de değinen CHP Lideri, şunları söyledi: “Erdoğan, ‘Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, dövizle, işsizlikle nasıl mücadele edilecekmiş göreceksiniz’ demişti. Yetki verildi mi? Verildi. Nasıl mücadele ettiler. Halkına yalan söyleyenden Cumhurbaşkanı olmaz. Daha üzerinden 1 yıl geçmedi. Devletin hazinesini damada teslim ettiler. Hani işsizliği önleyeceklerdi. Geldiler yaptıkları ilk iş devletin hazinesini damada teslim ettiler.”