Büyük ilgi çeken yapay zeka tabanlı dil modeli ChatGPT’nin üst sürümü GPT-4 tanıtıldı. OpenAI, GPT-4’ün ChatGPT’den yüzde 40 daha fazla olasılıkla doğru cevaplar üretebildiğini belirtiyor.

OpenAI, ChatGPT’nin yeni sürümü GPT-4’ü tanıttı: Nedir, özellikleri neler?
Fotoğraf: DepoPhotos

ABD merkezli yapay zeka araştırma şirketi OpenAI, ChatGPT olarak bilinen, diyalog konusunda uzmanlaşmış yapay zeka dil modelinin yeni sürümü GPT-4’ü tanıttı.

ChatGPT (GPT-3.5), 30 Kasım 2022'de bir prototip olarak piyasaya sürülmüş ve birçok bilgi alanında ayrıntılı yanıtları ve anlaşılır yanıtlarıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekmişti.

GPT-4 NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELER?

ChatGPT’nin üst sürümü olan GPT-4, yapay zeka tabanlı bir dil modeli. GPT-4 ile GPT-3.5 (ChatGPT'nin temeli olan dil modeli) arasındaki önemli bir fark, GPT-4'ün metne ek olarak resim girişlerini de kabul edebilmesi.

“GPT-4'ü daha güvenli ve uyumlu hale getirmek için 6 ay harcadık” açıklaması yapan OpenAI, “Dahili değerlendirmelerimizde, GPT-4'ün izin verilmeyen içerik taleplerine yanıt verme olasılığı %82 daha az ve gerçek yanıtlar üretme olasılığı GPT-3.5'e göre %40 daha fazladır” diyor.

OpenAI’nin tanıtımına göre, “GPT-4, geniş genel bilgisi ve problem çözme yetenekleri sayesinde zor sorunları daha büyük bir doğrulukla çözebiliyor.”

Şirket, “GPT-4, gelişmiş muhakeme yeteneklerinde ChatGPT'yi geride bırakıyor” derken bu savını GPT-4’ün girdiği testlerdeki başarıyla destekliyor.

ABONELİK ÜCRETİ 20 DOLAR

OpenAI, yazı ve görselleri algılayarak buna yazılı olarak yanıt verebilen GPT-4’ü kullanabilmek için 20 dolarlık abonelik ücreti ödemenin gerektiğini de açıkladı.

Şirket ayrıca, ChatGPT'nin Duolingo, Khan Academy ve Morgan Stanley tarafından kullanılmak üzere anlaşma yapıldığını da duyurdu. Görüntüyü algılayıp buna göre yanıt vermeyi başaran GPT-4’ün Danimarka merkezli girişim Be My Eyes ile iş birliği yaptığı da kayıtlara geçti.