İnternet tarayıcısı Opera, iOS işletim sistemli cihazlarda ücretsiz VPN hizmeti sundu. Böylelikle ücretsiz VPN sunan ilk şirket oldu.

Opera, iOS kullanıcılarına ücretsiz ve sınırsız VPN uygulaması getirdi
Fotoğraf: Pixabay

İnternet tarayıcısı Opera, ücretsiz VPN hizmetini iOS‘taki tüm kullanıcılarına sundu. Bu adımı erken erişim programının ardından geldi. VPN hizmetinin iOS’a eklenmesi sonucunda Opera, her platformda ücretsiz VPN sunan ilk tarayıcı şirketi oldu. 

Shifdelete'de yer alan habere göre, söz konusu hizmet, doğrudan iPhone ve iPad tarayıcısında mevcut durumda. Ancak Opera, yeni hizmetinin tüm kullanıcılara ulaşmasının birkaç hafta sürebileceğini ifade etti.

Opera’nın VPN hizmeti için herhangi bir abonelik, hesap ya da giriş yapma durumu gerekmiyor. Bunun için gerekli olan tek şey Opera’nın iOS veya iPadOS 12.0 ya da sonraki sürümleri çalıştıran bir cihaza indirilmesi ve özelliğin aktif hale getirilmesi.

Ayrıca Opera, yeni hizmetinin kayıt tutmayan bir hizmet olduğunu iddia ediyor. Yani herhangi bir kişisel veri ya da tarama geçmişi toplamıyor. Bu da kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini sağlıyor.

Yeni uygulamayı bir basın açıklaması ile duyuran şirketin duyurusunda şunlar kaydedildi: "VPN hizmetinin iOS’a eklenmesiyle Opera, her platformda yerleşik, ücretsiz bir VPN sunan ilk tarayıcı şirketi oldu. Opera’nın VPN hizmeti abonelik, hesap açma ve ek uzantı gerektirmiyor. Opera Tarayıcı VPN trafiğinin şifrelenmesini ve IP adresinin gizli kalmasını sağladığı için kullanıcıların huzur içinde gezinmek için ana menüdeki bir anahtarı değiştirmeleri yeterli."

VPN’in mevcut olup olmadığını görmek için yapılması gerekenler şu şekilde:

>> İlk olarak iOS cihazınızdan Opera’ya girin.
>> Ardından Opera’nın sağ alt köşesindeki üç çizgiye tıklayın.
>> Sonrasında Ayarlar’ı seçin. Bu adımdan sonra en üstte VPN’i göreceksiniz.