HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın "Yıkılacak Duvarlar" adlı kitabı için imza etkinliği düzenlendi. Etkinliğin ardından HDP'ye yönelik operasyon protesto edildi

"Operasyonlar sadece HDP'lileri değil herkesi ilgilendiriyor"



BİRGÜN EGE

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın "Yıkılacak Duvarlar" adlı kitabı için İzmir’de imza etkinliği düzenlendi. Alsancak’ta düzenlenen etkinlikte, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay okurlar için kitabı imzaladı.

İmza etkinliğinin ardından Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde HDP'ye yönelik operasyon protesto edildi. Açıklamaya HDP Grup Başkanvekili Meral Danıi Beştaş, HDP İstanbul Millervekili Musa Piroğlu ve HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ile Murat Çepni katıldı. HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, "HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonu gerçekleştirildi. Biz bunun hukuki olmadığını biliyoruz. Tüm İzmir Demokrasi güçlerini bu faşizme karşı birlikte durmaya ve mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu mücadele demokrasi gelinceye kadar devam edecek. Bütün İzmir halkını demokrasi ve barış mücadelesinde yan yana olmaya davet ediyorum" dedi.

"BİRLİK OLMA GÜNÜ"

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise, "MYK üyelerimiz, belediye eş başkanlarımız ve arkadaşlarımız 3 gündür gözaltında. Daha onlara tek bir soru sorulmadı. Bütün yandaş kanallar bu operasyonu gerçekten operasyonmuş gibi sundu. Bu bir yargı operasyonu değil, siyasi operasyondur. 6-8 Ekim olayları dedikleri dönemde çözüm sürecindeydik. Ancak AKP 7 Haziran'da iktidardan düşünce HDP'yi hedefe koydu. Bu iktidar yalan içinde ülkeyi uçuruma götürüyor. Bir uçurumdan yuvarlanıyoruz farkında değiliz. HDP'ye 7 Haziran'dan beri düzenli, sistematik operasyon düzenleniyor. Bugüne kadar demokrasi ve barışı savunduk. Türkiye'de yaşayan herkesin bir arada ve eşit yaşamını savunduk. Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklu değil, onlar siyasi rehin. Bu saldırı, bu operasyonlar sadece HDP'lileri değil herkesi ilgilendiriyor. Biz tek bir gün direnmekten ve mücadeleden vazgeçmedik. Biz gücümüzü haklılıktan alıyoruz. Türkiye'ye yapılacak olan en büyük kötülük, Türkiye'nin 3'üncğ büyük partisini ve ona oy veren milyonları hedefe koymaktır. HDP baş eğmedi, eğmeyecek. Biz demokratik siyaseti büyütmeye ve barışı getirmeye öncülük eden bir partiyiz. Gün dayanışma ve birlikte olma günüdür" diye konuştu.