Çocuk bayramında, Küçükçekmece’de 5 yaşında bir çocuğa organize şekilde tecavüz edildiği ortaya çıktı. Polis protestoculara saldırdı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaptı: “Kaos çıkarmak isteyen var.” Yerlikaya, Antep Valisi olduğu sırada, ‘düğünden cenaze çıkaran’ IŞİD’in vilayet emiri kendini patlattığında, “Halka zarar vermemek için boş araziyi tercih etti” ifadelerini kullanmıştı. Bir Başka IŞİD’ciden; Ankara katliamı planlayıcısı […]

Çocuk bayramında, Küçükçekmece’de 5 yaşında bir çocuğa organize şekilde tecavüz edildiği ortaya çıktı. Polis protestoculara saldırdı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaptı: “Kaos çıkarmak isteyen var.” Yerlikaya, Antep Valisi olduğu sırada, ‘düğünden cenaze çıkaran’ IŞİD’in vilayet emiri kendini patlattığında, “Halka zarar vermemek için boş araziyi tercih etti” ifadelerini kullanmıştı. Bir Başka IŞİD’ciden; Ankara katliamı planlayıcısı Yunus Durmaz’ın kardeşinden, ‘Hacı Ali Bey’ diye söz etmişti.

2015’te Adana Akçatekir’deki caminin Kur’an kursunda, 12 yaşındaki çocuğa M.D. adlı imam tecavüz etti. 3 yıl savsaklandıktan sonra, Tarsus Adliyesi’nde görülen davada imam 25 yıl ceza aldı ancak tutuklanmadı. Cezaevleri boş mu kalacaktı? Bir kez daha halkın vicdanı, ailelerin umudu parçalandı, Cumhuriyet eski yazar, avukat ve çalışanları yeniden cezaevine gönderildi. Güray Abi (Güray Tekin Öz) 70 yaşında, son çekilen fotoğrafa bir bakın, ne demek istediğini anlarsınız. Gözlerinden zavallıları görürseniz.

Bir fotoğraf daha var. ‘Kutuplaşmadan, kandan, savaştan’ beslenenleri gösteriyor. Adeta “bekamızı bunlara borçluyuz” diyor. Havada kalan bir el ve Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in, videoda gözden kaçan mağrur, hüzünlü, ayıplayan bakışları: “Zavallılar…” Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, ne protokol kurallarından ne de geleneklerden haberdar.

Neo Türkiye’nin kahramanı… Elleri öpülesi, yanakları sıkılası, gadası alınası, inek hırsızı Osman Amca… ‘Kürtaj dede’ benzeri bir kahraman! Yıllarca ‘aşağılanan’, ‘mağdur edilen’ masum köylü(!) Çarığı, çifti çubuğu, yaşam tarzı değildir esas mesele. Kabalığı ve nobranlığı bile mühim değildir. Esas mesele çakallığıdır. Güce tapması, kullanışlılığıdır. Çubuk’ta “Yakın bu evi” diye bağıran kadın değil, Kemal Kılıçdaroğlu suçlu sayıldı. Osman Amca yalnız değildir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya suç duyurusu yapıldı ya… Resim daha kalabalıktır; içine AKPMHP’yi, Bahçeli’yi, Erdoğan’ı, iktidar medyasını da alır. Organize suçtur, derin devletin yüzeye çıkacak kadar yüzsüzleşmesidir. Taşlı, sopalı programdır. Osman amca kıymetlidir… Çünkü bir çetenin iç sesidir. Erdoğan’ın asker tabutuna dayanıp, miting yapma hüviyetinin elinden alınmasına yumruk savurmuştur. Sultan’ın en çok çalıştığı yere yapılan darbeye karşı koymuştur.

Biraz Sultanlık, bir tutam ‘Irak Baas’ı, az buçuk Katar peşkeşi… Aile de var yandaş medya patronu da müteahhit ve mücahit de. Samimi olursak; biz cenazelerin askeriyiz. Cenazeler, insanın kibirli tarafı olan düğünlerden daha samimidir. Kendiliğinden, hazırlıksız, teklifizdir. Biraz yukarıda; eğlence merkezi gibi rengârenk Çamlıca Camii. İnci misali boğazı, Arap esintisinin ince zevklerini yansıtan yanarlı dönerli Boğaz Köprüsü kesiyor. Sahi cenaze, asker, köprü demişken; linç edilen askerlerin MOBESE kayıtları da boğazları kesilen harp okulu öğrencileri Ragıp Enes Katran ve Murat Tekin’in otopsi raporları da haber arşivinde, arşivimizde…

Geç o köprüden Barbaros’tan sola dönünce, çocukluğumuzda büyük maçlardan önce siyah beyaz dev bayrakları yıkar, denize girer, Balıkçı Necati amcanın kulübesindeki tezgâhtan olta kiralardık. Cigaralık içerdi Necati amca. Saraydır şimdi…

“Yasak hemşerim…”

“Ne hakkınız var ki buna…” Avukata koruma dayağı, tehdit, hapis. Avukat olmuşsun ama saray soytarısı olamamışsın! 5 paralık hükmün yok!

Saddam’ın büyük oğlu Uday Hüseyin severdi bu numaraları, komutanı olduğu muhafız alayına yaptırırdı. Ah Uday petrol kaçakçısı Uday. Düğünlerin hastası, uyuşturucunun müptelası Uday…

Aşağı yukarı bir haftalık listedir, uzar… Kısa tutalım.

Çok muhterem Savcı Beyefendi, bu satırlar bildiğiniz üzere halkı kin ve düşmanlığa tahriktir. Oraya bir 216 daha yazmanızı rica ederim. Fakat unutmayın ki; son sözü hep halk söylemiş, tarih de böyle yazılmıştır. Bize kalırsa zaman çok daraldı, aklınızın bir kenarında bulunsun, tarihi bilen bir muhabir, gerçek bir dost tavsiyesidir.