ORC Araştırma’nın cumhurbaşkanlığı seçimi anketine göre Kemal Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasındaki oy farkı 10 puandan fazla. Ankete göre, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 53,1 ile seçimi önde götürüyor. Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı ise sadece yüzde 42,3.

ORC Araştırma: Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasındaki oy farkı 10 puandan fazla

HABER MERKEZİ

ORC Araştırma son seçim araştırmasını paylaştı. Buna göre hem milletvekilliği seçimlerinde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nın çok önünde.

ORC Araştırma 11-15 Mart tarihleri arasında 42 ilde 4 bin 540 katılımcıyla seçim anketi gerçekleştirdi.

Katılımcılara “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?” soruları soruldu. Araştırmaya göre katılımcıların öne çıkan yanıtları şöyle:

CHP: Yüzde 28,3

AKP: Yüzde 28,1

İYİ Parti: Yüzde 11,7

HDP: Yüzde 9,3

MHP: Yüzde 6,3

Diğer: 16,3

Araştırmada katılımcılara cumhurbaşkanı adayları da soruldu. Yanıtlara göre Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 53,1 ile seçimi önde götürüyor. Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı ise sadece yüzde 42,3. Bu iki adayın dışındaki adaylardan Muharrem İnce yüzde3,1 Sinan Oğan ise yüzde 1,5 oy oranına sahip.

Öte yandan EuroPoll Araştırma’nın önceki gün yayımladığı araştırmada da benzer sonuçlar çıktı. Ankette CHP yüzde 31,9 oy oranıyla birinci çıktı. Onu yüzde 29,8 ile AKP, yüzde 11,8 ile HDP takip etti. Araştırmaya göre İYİ Parti’nin oyu yüzde 8,8, MHP’nin ise yüzde 7,6 oranında.

Anket şirketinin "Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplarda ise Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 13 puan önde görülüyor. Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 56,8 olurken Erdoğan’ın oy oranı ise sadece yüzde 43,2.