Ordu'da yüksek kesimlerde hızı saatte 112 kilometreyi bulan rüzgar, çatıları uçurdu. 12 ilçede ise eğitim ve öğretime bir gün ara verildi

Ordu'da fırtına çatıları uçurdu: 12 ilçede okullar tatil edildi

Ordu'da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, yer yer hızı saatte 112 kilometreyi bularak fırtınaya dönüştü. Fırtına çatı uçmaları ve ağaç devrilmelerine yol açarken, 12 ilçede eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Ordu Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan tespitlere göre şehir merkezi ve ilçelerde kamu binaları, okullar ve binalarda çatı uçmaları, cam kırılmaları meydana geldi.

4 KATLI BİNA GÜVENLİK NEDENİYLE TAHLİYE EDİLDİ

Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi’nde de 4 katlı bir binanın fırtına nedeniyle çatısı uçup askıda kaldı. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olay sonrası bina güvenlik amacıyla boşaltıldı.

Zaferi Milli ve Akyazı mahallerinde birer evin çatısı uçarken, Karşıya Mahallesi'ndeki bir inşaatın iskelesi, park halindeki araçların üzerine devrildi. Ekiplerin sevk edildiği bina çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

Fırtına il genelinde etkisini sürdürüyor.

ordu-da-firtina-catilari-ucurdu-12-ilcede-okullar-tatil-edildi-684773-1.

AĞAÇLARIN ÜZERİNE DEVRİLDİĞİ MEZARLAR HASAR GÖRDÜ

Ordu'da yaşamı olumsuz etkileyen ve bazı kamu binaları, evlerin çatılarının hasar gördüğü şiddetli fırtına nedeniyle Şahinciler Mahallesi'nde yer alan Şehir Mezarlığı'ndaki ağaçlar kök kısmından yıkılarak devrildi.

Ağaçların devrilmesi sonucu 30 mezarda hasar meydana gelirken, bazı mermer kaplı kabirler de yerinden söküldü.

ordu-da-firtina-catilari-ucurdu-12-ilcede-okullar-tatil-edildi-684774-1.

İHA-DHA