Ordu'da kadınlar rengarenk bisikletlerle pedalladı

Ordu'da kadınlar bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak adına 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği düzenledi.

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve yaklaşık 300 kadının katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Ülke genelinde bu yıl altıncısı düzenlenen bisiklet turuna rengarenk ve süslenmiş bisikletleriyle katılan kadınlar, Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi sahilindeki iskele önünde toplandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, Ordu sahilinde şarkılar eşliğinde 5 kilometre yol kateden kadınlar, bisiklet turunu Tayfun Gürsoy Parkı'nda tamamladı.

Kadınlar, yaklaşık bir saat süren etkinlikte çevredeki vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Bisiklet turunu düzenleyen Meryem Odabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da bu yıl üçüncüsünü yaptıkları etkinliğe yoğun katılım olduğunu söyledi. Odabaş, "Bu bir farkındalık eylemidir. Amacımız, bisikleti yaşamımızın bir parçası haline getirmek ve daha fazla kadının bisiklet kullanmasını sağlamak. Ayrıca bisiklete herkesin binebileceğini göstermek istiyoruz. Her şeyden önce gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyoruz." dedi.

ordu-da-kadinlar-rengarenk-bisikletlerle-pedalladi-513156-1.

Etkinliğe katılan Nuran Güler ise Perşembe ilçesinden geldiğini belirterek, "Ordu'da böyle bir etkinlik olduğu için çok mutluyuz. Bütün kadınlar süslendik ve bu etkinliğe katıldık. İnşallah bundan sonraki yıllarda da devam eder." diye konuştu.

Çiğdem Şanlı ise etkinliği sosyal medya üzerinden duyduklarını dile getirerek, "Hiç düşünmeden katıldık. Bizim gibi meraklı birçok kadının buraya geldiğini gördük. Bundan sonra da devamının yapılması taraftarıyız." ifadesini kullandı.

ordu-da-kadinlar-rengarenk-bisikletlerle-pedalladi-513157-1.