Google Play Store
App Store

Ordu Fatsa'da bir çakıl ocağında göçük meydana geldi. 22 yaşındaki kepçe operatörü ile bir kamyon şoförü toprak altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında kepçe operatörünün cansız bedenine ulaşılırken, göçük altındaki kamyon şoförüne hala ulaşılamadı.

Ordu'da madende göçük: Kepçe operatörünün cansız bedenine ulaşıldı
Fotoğraf: BirGün
Onur Durmuş
Onur Durmuş
onurdurmus@birgun.net

Ordu’nun Fatsa ilçesi Çamaş Sapağı mevkisinde bulunan Demirtan Hisarbey Ocak Firmasına ait bir çakıl ocağında göçük meydana geldi.

22 yaşındaki kepçe operatörü ile yanında bulunan kamyon şoförü toprak altında kaldı.

Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilerek kurtarma çalışması başlatıldı. Sabah saatlerinde ocakta dinamit patlatıldığı, göçüğün bu durumla bağlantılı olduğu öğrenildi.

KEPÇE OPERATÖRÜNÜN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Arama kurtarma çalışmaları kapsamında kepçe operatörünün cansız bedenine ulaşıldı. Göçük altındaki kamyon şoförüne hala ulaşılamazken, çalışmalar devam ediyor.

İKİ KİŞİ GÖÇÜK ALTINDAYDI

Akşam saatlerinde meydana gelen göçükte 22 yaşındaki kepçe operatörü ve yanında bulunan bir kamyon şoförü, çalışma sırasında çöken toprağın altında kalmıştı.

İhbar üzerine olay yerine AFAD, Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) İtfaiye ekipleri ve çevredeki iş makineleri sevk edilmişti. Ekipler, göçüğün meydana geldiği alanda kurtarma çalışmalarını sürdürürken, göçük altındaki diğer işçiye ulaşmak için yoğun çaba harcıyor.

SABAH SAATLERİNDE DİNAMİT PATLATILMIŞ

Sabah saatlerinde ocakta dinamit patlatıldığı, göçüğün bu durumla bağlantılı olduğu öğrenildi. Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fatsa'da meydana gelen taş ocağı göçüğüne ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir taş ocağında işçilerimizin göçük altında kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrendim" diyen Kurtulmuş, arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Kurtulmuş'un açıklaması şöyle: