Ordu Kabataş MHP İlçe Başkanı Tuncer Emilli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKP’nin MHP’yi ve Cumhur İttifakı’nı ezdiğini beliretek istifa etti. Emilli, “Ülkücüler hiç kimsenin hamalı olmamalı, kraldan fazla kralcı olmaya gerek yok” dedi.

Ordu'da MHP'li ilçe başkanı istifa etti: AKP bizi eziyor
Fotoğraf: Tuncer Emilli / Facebook

Ordu’da 8 yıldır MHP Kabataş İlçe Başkanlığı görevini yürüten Tuncer Emilli, istifa etti.

Emilli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı'nı savunduğunu ancak ittifak ortakları olan AKP'nin kendilerini “ezdiği” gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu.

Kendilerine sahip çıkılmadığını ifade eden Emilli, “AK parti tarafından Cumhur ittifakına itaat olmaması ve bizi ezmesinden kaynaklı ve bize hiç kimsenin sahip çıkmamasından kaynaklı sebeplerden dolayı istifa ediyorum ülkücüler hiç kimsenin hamalı olmamalı. Kraldan fazla kralcı olmaya gerek yok" dedi.

Emilli şunları kaydetti:

“02/02/2015 başlamış olduğum MHP Kabataş ilçe başkanlığı görevimden 18/01/2023 tarihi itibari ile istifa ediyorum. Gerekçem Cumhur İttifakı’na sonuna kadar savunuyor olmam ve karşı tarafın AK Parti tarafından Cumhur ittifakına itaat olmaması ve bizi ezmesinden kaynaklı ve bize hiç kimsenin sahip çıkmamasından kaynaklı sebeplerden dolayı istifa ediyorum. Ülkücüler hiç kimsenin hamalı olmamalı kraldan fazla kralcı olmaya gerek yok. Ben Tuncer Emilli, sonuna kadar genel başkanımın arkasındayım. Kabataş’ta da hiç kimseyi desteklemiyorum biz bunları hak edecek ne yaptık. 2016 yılında başka partiye giden arkadaşlarımız ayrıldığında biz burada Milliyetçi Hareket Partisi'nin bayrağı tabelası yere düşmesin diye 3 tane çocuk ve benim katkılarımla parti kurmaya çalıştık. Burada insanlar bize vebali hasta gibi baktılar ama biz yine ülkücülüğümüzden ve Milliyetçi Hareket Partiliğimizden ödün vermedik. Partimiz yerlerde sürünmesin diye o çocuklarla birlikte bir parti teşkilatı oluşturduk ama gelinen nokta maalesef birileri çıkıyor bize ‘senin artık konuşma hakkın yok’ diyor. Bu böyle olmamalıydı bir kalemde silindik. Ben bir şey kaybetmedim, sizler çok şey kaybettiniz. Ben 2016 yılında buradaydım siz neredeydiniz? Ben halen daha buradayım kalmaya da devam edeceğim. İlk önce herkes kendini sorgulayacak ondan sonra bana konuşacak.”