Ordulu yurttaşlar, Çaybaşı ilçesinde AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin kirli sularının dereye karışması, balık ve yengeç ölümlerinin görülmesi üzerine tesis önünde açıklama yaptı. Açıklamada "Ordu Büyükşehir Belediyesi yönetimini halkın sesine kulak vermeye çağırıyoruz" denildi.

Ordulu yurttaşlar, AKP'li belediye tesisinin yarattığı çevre kirliliğine tepki gösterdi

Ordu Çevre Derneği, Ünye ve Çaybaşı'ndaki parti ve dernekler, Çayaşı ilçesinde bulunan ve AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisinin kirli sularının dereye karışması nedeniyle balık ve Yengeç ölümlerinin görülmesi üzerine tesis önünde basın açıklaması yaptı.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, "Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafından yapılan bu tesis, çöp tesisi değil kirletme tesisi oldu. Daha önce hayvanlar ölmüştü. Bu halk saglığı sorunu. İki kez kirletme cezası verildi. Yeniden şikayet dilekçesi verdik. Bir işletme ÇED taahhüdü kapsamında aynı suçu üç kez işlerse kapatılır. Kapatılmazsa dava açacağız" dedi.

Gönül, "Burada kar kış demeden direnen halkın tepkisi boşuna değildi. Şu kaynağı üzerine orman kesilerek yapılan tesisin olumsuzluğu baştan belliydi. Ormanda ve yaylada çöp tesisi olmaz. Çöp tesisi organize sanayi bolgelerinde olur. Oralarda altyapı var. Ben yaptım oldu anlayışıyla hareket eden Ordu Büyüksehir Belediyesi yönetimini halkın sesine kulak vermeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yapılan incelemede ölen kırmızı benekli alabalıklar görüldü. Dereden Çaybaşı ve İkizler ilçeleri içme suyu aldığı için bir an önce önlem alınması istendi.

Tesisin kurulma döneminde yerinin yanlış seçildiğini söyleyen köylüler, kar kış demeden çadırlarla direniş yapmış, tesisin ormanı ve çevreyi kirletmedi nedeniyle de tepkiler gösterilmişti. Orfu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü para cezası da kesmişti.