Örenli berberden binlerce çocuğa kitap

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Muğla'nın Milas ilçesinin Ören beldesinde berberlik yapan Kıvanç Başkan, düzenlediği kampanyalarla okullara gönderdiği kitaplar ile kitaplık kurulmasını sağlıyor.

Kıvanç Başkan, ilk olarak yetişkinlerin okuması için evindeki kitapları işyerine getirdiğini, tıraş olmak için bekleyenlerin okuduğu kitapları evlerine götürdüğünü, sonra diğer kitaplarla değiştirdiklerini belirtti.

Başkan, “Aynı yöntemi tıraş olmak için gelen çocuklar için uyguladım. Kızımın kitaplarını getirdim. Çocuklar bunu alıyor, bitirince yenisini almak için geliyordu. Sonra bu geliş gidişler artınca, bu hizmeti çocukların ayaklarına götürmek istedim” dedi. Başkan sözlerini şöyle sürdürdü. “Okullara kitaplık kurma çalışmaları başlattım. Ören merkez ve çevresindeki köy okullarına kitaplık kurdum.”

Bu hizmeti Muğla dışındaki illere de genişletmek isteyen Başkan, kitap bağış kampanyası için bir proje hazırladı, projesini notere de onaylattı. Kampanyayı duyan Aytül Akal, Mavisel Yener, Niran Elçi gibi yazarlar ve ODTÜ mezunları kitap desteğinde bulundu.

Gelen kitapları Ağrı, Aydın ve Batman illerinde bulunan köy okullarına gönderen Kıvanç Başkan, Ağrı’ya gönderdiği 3 bin 500 kitapla üç noktada kitaplık oluşturulmasını sağladı. Başkan, bugüne kadar 20 bin kitabın toplanmasını ve dağıtımını gerçekleştirdi.

Başkan, sadece okullara kitap bağışıyla yetinmeyerek, gitar, bateri gibi müzik aletleriyle mikroskop vb. laboratuvar malzemelerinin de okullara bağışlanması için çalışma yürüttüğünü ifade ederek, öğrencilere yönelik bu çalışmalarının amacını şöyle açıkladı: “Öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri, daha bilgili olabilmeleri, daha nitelikli insan olmaları için bu çalışmalara başladım. Kurtuluşumuzun çok kitap okumak ve bilinçlenmekten geçtiğine inanıyorum. Olumlu geri bildirimler aldığım zaman çok mutlu oluyorum.”