Taptaze sebzeler, renk renk meyveler ve bütün bu nebatatı kıskandıracak çeşitlilikte toplumun her kesiminden cıvıl cıvıl tipler. Endüstriyel besinlere karşı sağlıklı yaşamın en önemli kalesinde, organik pazarlardayız. Peki ya organik pazarların renkli tipleri?

Organik pazarların hayli enteresan 13 tipi

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77064-1.ENGİN ÖZER - @enginzer - listelist.com

1-Çok ünlü

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77065-1.

Kanuni’yi kıvırcık seçerken görmenin zamanlar ötesi yalnızlığını hissettiriyor. Tezgahtarın “ödemeyi akçeyle mi yapacaan abi” esprisi en büyük kabusu.

2-Pastoral manyak

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77067-1.

Her eline aldığı meyveyi derin kokluyor, moleküllerine kadar içine çekiyor. Daha önce hiç gitmediği halde Urla’da, Alaçatı’da yaşamak istiyor. Destekliyoruz. Git, çağır, gelcez.

3- Hırslı vejetaryen blogger

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77068-1.

Pestisit nedir, tarım ilacının sınırı kaç birimdir çok iyi biliyor. Özgür gezinen piliç, kuru yolma tavuk reyonundakileri yolmak istiyor.

4-İki dil bilen zengin veledi

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77069-1.

Yıllarca passion fruit, avokado, mangoyla beslendikten sonra, Bursa’nın deveci armuduna, Aydın’ın tezeren incirine mesafeli yaklaşıyor. Bir de çok artist adi herif.

5-Merve & Berke

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77070-1.

Zincir kahvelerde en çok “vayt çaklıt moka”, “cava çip çaklıt” sipariş etmeyi seviyor. Pazarın has ürünleri şevketibostan, karahindiba, ebegümecini telaffuz ederken zorlanıyor. Sevmiyor bunu, understand!? Frappuccino’yu köpüğüne uzanıp yatacak kadar çok seviyor.

6- Akşamdan kalma rocker eskisi

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77071-1.

Geç saate kadar barda takılıyor, hafta sonu “vücudu temizliyim” ayağına pazara akıyor. Pazardan sonra arkadaş davetini kıramayarak alemlere akıyor; vücut temizliği yalan oluyor.

7- Yürüyüş botlu doğa adamı

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77072-1.

Tabiatı gereği tabiatı seviyor. Cool takılıyor, sağlıklı kalmak istiyor. Tezgahtaki ısırgan otuna dokununca çıkardığı “aeyy” sesi cool duruşunu fena bozuyor.

8- Rastalı tantra kızı

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77073-1.

Yazın atlet, kışın az tüylenmiş kazak giyiyor. İlerde botluyla manita olma ihtimali taşıyor. Meyvesini kazağına silerek hemen oracıkta pazarda tüketiyor.

9-Torunlu emekli

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77075-1.


Pazarcıya kurduğu ilk cümle hiç sekmez: Bebek için olacak yavrum… Ürünleri rahat seçebilmek için pazara en erken o geliyor.

10-Hiper atraktif

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77076-1.

Manken-sunucu eskisi olma ihtimali üzerinde duruluyor. Organik kavramının aksine vücudu bir miktar hormonlu gözüküyor. Sabırsızca ve yüksek sesle konuşup, gülüyor.

11-Cemaat-ül Türkbükü

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77077-1.

“Bu nerdan geliyoor?”
Manisa’dan abla
“Hımm...Piki şu mandalinalar?”
Bodrum abla
“Aaa Bodrumm! Alalım Sercan!...

12-Jipli Ceo

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77078-1.

5000cc araçla pazara gelip maalesef ekoloji ve çevre koruma muhabbeti çeviriyor. Arada rastalı kızı ve hiper atraktifi kesiyor.

13-Sade vatandaş

organik-pazarlarin-hayli-enteresan-13-tipi-77079-1.

En büyük şikayeti pazarın kazıklığı. Pazarcıyla bir tek o pazarlık ediyor. Fiyatları devamlı standart semt pazarıyla karşılaştırıyor. Yine de pazarcılar en çok onu seviyor.