Örgüt Kılıçdaroğlu’na bağlandı
Fotoğraf: AA

BirGün/ANKARA

28 Mayıs seçimlerinin ardından iki kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelen ve yeni parti yönetimi hakkında fikir alışverişinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, A Takımı olarak adlandırılan Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirledi. Başta Parti Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı olmak üzere 12 isim, yeni MYK’de yer almadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından 17 kişilik MYK’yi 15’e indirdi. Parti örgütlerini kendi yetki alanı içerisine dahil eden Kılıçdaroğlu, İnsan Haklarından Sorumlu, Gençlik ve Eğitim Politikalarından genel başkan yardımcılıklarını da başka bir birimin bünyesine dahil etti. MYK’ye ayrıca Sosyal Medya Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı eklendi. Kılıçdaroğlu, bazı isimleri farklı birimlerde yeniden atadı. Faik Öztrak, Parti Sözcüsü olarak kaldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MYK’ye dokuz yeni isim dahil etti. Bu isimlerin hiçbirinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın isimler olmadığı iddia edildi. CHP'nin yeni MYK'si şöyle oldu:

1- Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan - Parti Örgütü - Örgüt Yönetimleri

2- Ahmet Akın - Yerel Yönetimler

3 - Aylin Yaman - Sosyal Politikalar

4- Aysu Bankoğlu - Tanıtım ve Halkla İlişkiler

5- Bülent Kuşoğlu - İdari ve Mali İşler

6- Devrim Barış Çelik - Bilgi ve İletişim Teknolojileri

7- Eren Erdem - Sosyal Medya Yönetimi

8- Faik Öztrak - Ekonomi Politikaları / Parti Sözcüsü

9- Hasan Efe Uyar - STK ve Meslek Kuruluşları

10- Lale Karabıyık - İşveren Örgütleri

11- Neslihan Hancıoğlu - Genel Sekreter

12- Semra Dinçer - Doğa Hakları

13- Tahsin Tarhan - Yurtdışı Örgütlenme

14- Yunus Emre- Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu

15- Zeynel Emre - Hukuk Seçimleri

Parti Meclisi’nde alınan karar kapsamında CHP’yi kurultaya yeni belirlenen MYK götürecek. Kısa sürede il ve ilçe kurultayları için süreci başlatacak parti yönetimi, büyük kurultay içinse kararını vermedi. 

***

GÖRÜŞ AYRILIĞI İDDİASI

Gazeteci İsmail Saymaz, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında CHP'nin Olağan Genel Kurultayı'na ilişkin görüş ayrılığının söz konusu olduğunu iddia etti. Sözcü TV'de Can Coşkun ile Haber Masası programında konuşan İsmail Saymaz şunları söyledi: "Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde İmamoğlu, 'Ben bu değişime önderlik yapabilirim' dedi. Ancak İmamoğlu, değişimin yerel seçimden önce ve bir önce yapılması gerektiğini savundu. Genel başkan dahil tüm yönetim kadrolarında değişim sürecinin önünün açılmasının talep etti. Yerel seçime yeni bir CHP ile girilmesini istedi. Kılıçdaroğlu ise Büyük Kurultay'ın yerel seçimlerden sonra yapılmasını istedi."