Faruk Duman’ın Hep Kitap etiketiyle yayımlanan Sus Barbatus isimli romanı 48. Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık görüldü. Erendiz Atasü, Ataol Behramoğlu, M. Nuri Gültekin, Çimen G.Erkol, Adnan Özyalçıner, Tahir Şilkan ve Nazım K. Öğütçü’den oluşan seçici kurul, “1980 öncesi Türkiyesi’nin Doğu bölgesinde, ağır kış koşulları altında, ülkedeki siyasi gerginlik ve güvensizlik ortamını, bir köydeki farklı […]

Orhan Kemal Roman Armağanı, Faruk Duman’ın oldu

Faruk Duman’ın Hep Kitap etiketiyle yayımlanan Sus Barbatus isimli romanı 48. Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık görüldü.

Erendiz Atasü, Ataol Behramoğlu, M. Nuri Gültekin, Çimen G.Erkol, Adnan Özyalçıner, Tahir Şilkan ve Nazım K. Öğütçü’den oluşan seçici kurul, “1980 öncesi Türkiyesi’nin Doğu bölgesinde, ağır kış koşulları altında, ülkedeki siyasi gerginlik ve güvensizlik ortamını, bir köydeki farklı karakterler üzerinden başarılı bir şekilde anlatması, insani zaafların taşrada sıkışmış insan gerçekliğinin yanında insanın direnç gücünü de farklı bir dil ve üslupla dile getirmesi “ gerekçesiyle romanın armağana layık görüldüğünü belirtti.

Ödül, Duman’a 31 Mayıs’ta Orhan Kemal Kütüphanesi-Konferans Salonu’nda, saat 10.30 da yapılacak olan Orhan Kemal’i anma töreninde verilecek.