Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde orman alanları tartışması vardı. AKP’li ve MHP’li bazı üyeler, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, bazı orman alanlarının Cumhurbaşkanı kararıyla imara açılmasını eleştiren Twitter mesajına tepki gösterdi. Seçer, “Gömlek baştan ters iliklenmiş. Ben kentimde olan olumsuzlukları söylemek zorundayım” derken AKP’li Özturan, orman alanından çıkarılan arazilerin TOKİ’nin toplu konut projesine ve OSB yapımına tahsis edileceğini söyledi.

Orman alanları TOKİ ve OSB’ye

Abidin YAĞMUR

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ocak ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Vahap Seçer yönetiminde toplandı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı kararıyla bazı orman alanlarının imara açılmasıyla ilgili tartışmalar yaşandı.

AKP’li Meclis Üyesi Mevlüt Ok, Seçer’in, söz konusu kararı eleştiren Twitter mesajını eleştirerek, "Bu açıklama sanırım hiç araştırılmadan yapılmış. Araştırılmışsa da ortada bir iftira var. Bozyazı’da orman alanından çıkarılan MBB tarafından kullanılan belediye binası, park, hal ve mezarlık. Bu gerçekten ayıp bir açıklama. Bunu düzeltmenizi istiyoruz" dedi.

Seçer de bunun üzerine, "Sen bu kanunun amacını aşan şekilde kullanılabileceğine inanmıyor musun? Orman alanları, sadece Mersin’de değil, kapanın elinde kaldı. Gömlek baştan ters iliklenmiş. Ben kentimde olan olumsuzlukları söylemek zorundayım" ifadelerini kullandı.

TARHAN: KONUT YAPILMASINA KARŞIYIZ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, orman vasfından çıkarılan bölgenin konut yapılaşmasına açılmasına, karşı olduklarını söyledi.

Tarhan, "Bu karar bizim ilçemizi de etkiliyor. Mezitli’de 54 dekarlık bir arazi, Bozön köyünde. Konut alanlarına sıfır olarak mekân yaratılmış. Buranın imara açılmasına, konut yapılmasına karşı olacağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Konut yapımına halk olarak, belediye olarak karşı çıkacağımızın bilinmesini isteriz" dedi.

ÖZTURAN: TOKİ VE OSB İÇİN KULLANILACAK

AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan da Seçer’in Twitter mesajını gündeme getirerek peşkeş iddialarını kabul etmediklerini söyledi.

Seçer'e "Siz TOKİ’nin konut yapmasına karşı mısınız? OSB yapılmasına, istihdam yaratılmasına karşı mısınız" diye soran Özturan, orman vasfından çıkarılan alanlardan birinin toplu konut yapımı için TOKİ’ye, birinin de Organize Sanayi Bölgesi yapılmak üzere ilgili bakanlıklara tahsis edileceğini ileri sürdü. Özturan, "Algıyla, makyajla hakikati örtemezsiniz" dedi.

orman-alanlari-toki-ve-osb-ye-966315-1.

*Orman vasfından çıkarılan ve imara açılan alanlardan bir bölümü Yenişehir ilçesine bağlı Çavak köyü sınırlarında bulunuyor. Bölge otobanın kuzeyinde, şehre hakim bir konumda. Fotoğrafta Çavak civarı, İnsu köyü sırtlarından görünüyor. Çavak, İnsu ve Emirler köyleri geçen yıl da gençleştirme gerekçesiyle orman kesimleriyle ve müteahhitlerin orman arazisi kiralamasıyla gündeme gelmişti.