Harem-selamlık işletmeler için ormana asfalt dökülüyor, ağaç kıyımı yapılıyor, kamu alanları halka kapatılıyor. Yapılan ortaklık, İslami tesislerin bir kampa dönüşeceği izlenimini de veriyor

Orman ve deniz, İslami tesisler için parselleniyor

ERK ACARER erkacarer@birgun.net @eacarer

Alanya, İncekum’daki ormanlık alan ve sahil, İslami tesisler için tamamen gözden çıkarılmış durumda. İncekum’daki İslami oteller için doğanın talan edilesine ve kamuya ait alanların halka yasaklanmasına yıllardır göz yumuluyor.

İncekum, söz konusu oteller tarafından parsellenmiş durumda. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) kurum personelinin hizmetinde olan mini meskenler ile halkın yıllardır çadır kampı yaptığı alan, peyderpey ve düşük bedele özel sermayeye devrediliyor. İncekum’da 2 tanıdık isme ait işletme dikkat çekiyor. 2018’in Nisan ayında İncekum üzerinden ortaklığa giden bu iki isim yeni İslami otellerin de sinyalini veriyor.

Belediyeden asfalt kolaylığı
Misa Gruba ait ‘Modern Saraylar’ adlı denize 2,5 kilometrede uzaklıktaki tesis için bir ihale planı yapıldı; Misa Grup, deniz yakınında olan kamu kampının ihalesini aldı. Amaç halka kamp hizmetleri vermek değildi. Geçen yıl, ormanlık alandaki toprak yola otelden kampa kadar ‘Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla’ asfaltlama yapıldı. Büyük otobüslerle müşteriler için otel-sahil arasına ring seferleri başlatıldı. Sahil kapatıldı, haremlik-selamlık olarak ayrıldı. “Kamp için gelenler de denizden yararlanabilir” dense de kamunun ortak alanını sadece otel müşterileri haremlik-selamlık olarak kullanabiliyor. Öte yandan asfaltla kaplama faunayı etkiliyor; yaz aylarında aşırı sıcak nedeniyle canlılar karşı tarafa geçemiyor. Asfalt orman yangınlarına da davetiye çıkartmak demek.

orman-ve-deniz-islami-tesisler-icin-parselleniyor-485539-1.

Doğaya darbe
Wome Deluxe isimli işletme ise denize çok yakın. Üst sınıf İslamcı müşterilerin hizmetinde olan otel fahiş fiyatlara sahip. Bu İşletme de eskiden OGM personeline ait doğala uyumlu yapıların bulunduğu alanı aldı. Ekolojik binalar yıkıldı, yağmalandı. Otel alanını genişletmek için de ağaç kıyımı sürüyor.

Tanıdık isimler, iç içe ilişkiler
Ormanı kendi arazisi gibi değerlendiren, Modern Saraylar adlı otelden denize asfalt çektiren ve sahili kapatan Misa Grub’un sahibi Alanya’da emlak kralı ve müteahhit olarak bilinen Sami Ülker. Yıllar önce Alanya’da arsa satın alarak villa yaptıran Hollandalı bir çift, arsayı satın aldıkları Ülker, tarafından sahte evrak düzenleyerek banka hesapları ve gayrimenkullerine tedbir koydurduğu iddiasıyla yıllarca hukuk mücadelesi verdi.

Wome Deluxe sahibi ise TUSKON toplantılarında; Kadir Tobbaş’ın damadı yan yana ile görüntülenen Mehmet Gür. 5 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete’de, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın malvarlığı yayınlandı. Buna göre Erdoğan’ın 2018 yılı itibariyle 6 milyon lira nakit parası ve Mehmet Gür isimli işadamına da 2 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı.

2018’deki ortak ihale: Bunun adı peşkeş
Nisan İncekum Orman Kampı ihalesi tekrarlandı. Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ihale binasında gerçekleşen İncekum Orman Kampı ihalesini, Misa Grup ile Gür Grup’un ortak teklifi kazandı. Orman Kampı ihalesini için 29 yıllığına 14 milyon 645 bin TL devlete bedel ödenecek. Yıllık 231 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan mesire alanı yıllık 505 bin TL ortak teklifle Misa Grup ile Gür Grup’ta kaldı. 2015 yılında alanın 2 yıllığı 800 bin TL’ydi. Yani, Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü alanı ne enflasyondan ne de yükselen bedellerden etkilenmedi! Bu ortaklığın ardından İncekum’da; boydan boya İslami tesisler yükselecek şüphesi de arttı.