14 gün süren 270 orman yangınından 267’si kontrol altına alınırken Muğla Seydikemer’de yeni bir orman yangını çıktı. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Pakdemirli, 11 gündür devam eden Muğla Milas yangınının akşam saatlerinde kontrol altına alındığını duyurdu. Öte yandan akşam saatlerinde Bodrum'da başlayan orman yangını 00:30 itibarıyla kontrol altına alındı.

Orman yangınları| Muğla Milas kontrol altına alındı

Türkiye’nin Ege Bölgesi 14 gündür yangınlarla boğuşuyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 53 ilde çıkan 270 orman yangınının 267’sinin kontrol altına alındığını duyurdu.

Pakdemirli, daha sonra yaptığı açıklamada Aydın Bozdoğan'daki yangının kontrol altına alındığını söyledi.

18:40 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 11 gündür devam eden Muğla Milas yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bölgede soğutma çalışmaları yapılıyor.

00:30 Akşam saatlerinde Bodrum'da başlayan orman yangını kontrol altına alındı.

SEYDİKEMER

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Karaköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere, havadan 3 helikopter ve 1 uçak, karadan da arazöz ve itfaiye ekipleriyle müdahale edildi.

Yangının kontrol altına alındığı bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

MİLAS

Muğla'nın Milas ilçesindeki makilik alanda yangının etkisi de sürüyor.

Yangın bölgesinde 3 uçak, 18 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ait araçlar kullanılıyor.

Bölgede binin üzerinde orman personeli görev yapıyor.

Yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Milas'ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını kontrol altına alabilmek için çalışma yürütülüyor.

Yangının kontrol altına alındığı, aralarında tahliye edilen mahallelere yakın noktaların da olduğu alanlarda, soğutma çalışmaları yapılıyor.

Bu arada, günün ilk ışıklarıyla hava araçlarıyla müdahaleye de başlandı.

Köyceğiz ilçesinde de yaklaşık 13 gündür devam eden yangına müdahale sürüyor.

Yangın, özellikle Çövmen yaylası ile Çicekbaba arasında kalan hatta devam ediyor.

Bölgede derin vadiler ve sarp yamaçların bulunması, yangına karadan müdahaleyi olumsuz etkiliyor.

KÖYCEĞİZ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, makilik alanda başlayıp, ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor. Alevlerin sarp ve vadinin yer aldığı alanda olması, karadan çalışmayı olumsuz etkilerken, havadan yoğun olarak müdahale ediliyor.

Yangı Mahallesi'ndeki makilik alanda 29 Temmuz günü saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ile orman işçileri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın, ormana sıçrarken, ekipler ise alevlerle yoğun mücadele başlattı. Orman, itfaiye, polis, jandarma, Kızılay ve UMKE ekiplerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri de bölgede görev yapıyor. Yangın, 13'üncü günde Çövmen Yaylası ile Çiçekbaba Dağı arasındaki vadide devam ederken, bu hatta sarp yamaçlar ve derin vadilerin bulunması, karadan müdahaleyi olumsuz etkiliyor. Bölgede, havadan 9 helikopterle aralıksız müdahalede bulunuluyor.

ÇANAKKALE - EZİNE

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alındı. Haberi Bakan Pakdemirli sosyal medya hesabından duyurdu.

Pakdemirli açıklamasında, "Bugün sabah saatlerinde başlayan Çanakkale Ezine yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.