Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, hükümetinin haftalar süren orman yangınları sırasında gelen eleştirilerin ardından kabinesinde değişiklik yaptı. "Sivil Koruma Bakanlığı" adında yeni bakanlık da kurulurken, başına SYRIZA hükümetinin savunma bakanı Evangelos Apostolakis getirildi.

Orman yangınları nedeniyle Yunanistan'da kabine değişti

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, hükümetin haftalar süren orman yangınları nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından kabine değişikliğine gitti.

Yangınlarla mücadeleye öncülük eden Vatandaşları Koruma Bakanı Michalis Chrisohoidis'in yerine ise Panagiotis Theodorikakos getirildi.

Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias Turizm Bakanlığına atanırken, yerini Athanasios Plevris aldı.

Yapılan değişikliğe göre yangınla mücadele operasyonlarından da sorumlu olacak olan "Sivil Koruma Bakanlığı" adında yeni bir bakanlık kurulduç Bakanlığın başına başına eski Genelkurmay Başkanı ve SYRIZA hükümetinin Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis getirildi.

Ancak Apostolakis'in bu görevi reddettiği öğrenildi. Yunan televizyon kanalı Open TV'ye konuşan 64 yaşındaki emekli amiral ve eski savunma bakanı iki parti arasında bir uzlaşma şartı olmasıyla kabul edebileceğini söyleyerek, "Bu şartlar altında Sayın Miçotakis'in teklifini kabul edemem" dedi.

"Sorumluluktan çekinmem" diyen Apostolakis, "Ancak ulusal bir mesele için partiler arası desteği olmayan bir teklifi kabul edemem. Başbakanın teklifinden özellikle onur duydum, ancak bunun partiler arası desteği olması gerekir" dediği öğrenildi.