Türkiye'de 2 ilde 5 orman yangını devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 225 orman yangınından 220'sinin kontrol altına alındığını bildirdi.

Orman yangınlarında 11. gün: 5 orman yangını devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, orman yangınlarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

225 orman yangınından 220'sinin kontrol altına alındığı bildirildi. 5 orman yangınının devam ettiği aktarıldı.

Başkanlığın paylaşımında yer verdiği infografikte, Muğla'da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas ve Yatağan ile Isparta'nın Sütçüler ilçesinde orman yangınlarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

orman-yanginlarinda-11-gun-2-ilde-6-noktada-yanginlar-devam-ediyor-907566-1.

Devam eden yangınlara ilişkin bazı detaylar şöyle:

MUĞLA

Muğla'da çıkan 4 yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın bölgesinde 6 uçak, 26 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ait araçlar kullanılıyor. Bölgede binin üzerinde orman personeli görev yapıyor.

Kentteki yangın söndürme çalışmalarına, Azerbaycan'dan bir helikopter ve uçak ile 150 itfaiye personeli, Rusya'dan 2 yangın söndürme uçağı, İran'dan bir yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter ile İspanya'dan 2 yangın söndürme uçağı destek veriyor.

Milas'ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını da kontrol altına alabilmek için çalışma yürütülüyor.
Tahliye edilen mahallelerde kontrol altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor. Bölgede günün ilk ışıklarıyla hava araçlarıyla da müdahaleye başlandı. Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde süren yangınlara da müdahale devam ediyor. Yatağan Hacıveliler Mahallesi'nde dün başlayan yangına ise ekipler havadan ve kandan müdahale ediyor.

Köyceğiz ilçesinde yaklaşık 10 gündür süren yangının da söndürülmesi için çalışılıyor.

orman-yanginlarinda-11-gun-5-ilde-13-yangin-devam-ediyor-907481-1.

15:35►Yangın Yeniköy Termik Santrali'ne 850 metre kadar yaklaştı

Rüzgarın yön değiştirmesi ile birlikte yangın Yeniköy Termik Santrali'ne 850 metre kadar yaklaştı. Santralin civarında önlem alan ekiplere hazır olmaları için uyarı anonsu geçildi. Santral çevresinde hendekler kazıldı.

ISPARTA

Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyünde ormanlık alanda çıkan yangın, 6’ncı gününde arazi şartlarının zor olduğu 2 bölgede devam ediyor.

Sütçüler ilçesinde Çandır köyü sınırlarında bulunan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda pazartesi günü başlayan ve geniş bir alana yayılan yangını söndürme çalışmaları hem havadan hem de karadan 6’ncı günde de devam ediyor.

İlk günlere göre büyük ölçüde kontrol altına alınan yangında rüzgarın etkisiyle bazı bölgelerde alevler yeniden yükseliyor. Bugün Yazılı Kanyon ve Yıldız mahallesinin üst bölgesinde bulunan sarp arazideki 2 noktada ise yangın sürüyor.

Bu bölgelerdeki yangını söndürme çalışmalarına 3 helikopter havadan destek veriyor. Akşam saatleri itibarıyla da Ukrayna’dan gelen gece görüşlü helikopterler Süleyman Demirel Havalimanı’ndan havalanarak, bölgeye gidip, söndürme çalışmalarını sürdürecek.

Bölgede 2 gündür gece boyunca da helikopterler söndürme ve soğutma çalışması yürütüyor.

orman-yanginlarinda-11-gun-2-ilde-6-noktada-yanginlar-devam-ediyor-907567-1.