Ormanlar şirketlerin değil çocukların olmalı

Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda Limak ve IC Holding'in doğa katliamına karşı bölgede direnen halk çocuk şenliği düzenledi. İnternet üzerinden yapılan duyuruya, İkizköy ve çevre köyler ile Milas-Menteşe ve Bodrum’dan çocuklar katıldı.


Akbelen’de ağaçların kesilmesine karşı nöbet tutan İkizköylü Esra Işık, şenliği düzenlemekteki amaçlarını şöyle açıkladı: “Çocukların ormanlarla, ağaçlarla, kuşlarla, böceklerle buluşmasını sağlamak ve Akbelen ormanlarıyla tanışmaları için düzenledik. Düzenlediğimiz etkinliklerle ormanların korunmasının önemi ve orman sevgisi aşılanmaya çalışıldı. Ormanı seçmemizin nedeni, ormanın bir yaşam alanı olduğunu çocuklara göstermek ve hissettirmek istedik.”

Işık, çocuk şenliğinde yapılan etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi: “Yaratıcı drama etkinlikleri düzenledik. Uçurtma şenliği yapıldı. Eğitici çocuk oyunları oynandı. Çeşitli müzikler eşliğinde danslar gerçekleştirildi. Bu etkinliklerle çocukların özgüvenlerinin ortaya çıkması ve özgürleşmeleri desteklendi.”