Kazdağları, ODTÜ, 3. Köprü gibi talan projelerinde binlerce ağacın katledildiği Türkiye'de, Küresel Orman İzleme Örgütü verilerine göre 18 yılda, ağaçla kaplı alanların yüzde 4,1’i kaybedildi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Hedefimiz zümrüt yeşili görüntüsüne kavuşan bir Türkiye'dir" dedi.

Ormanlarımızın yüzde 4,1’ini AKP döneminde kaybetmişken: Erdoğan, 'Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye' dedi

Kazdağları, ODTÜ, 3. Köprü ve Ege Üniversitesi’nde 'millet bahçesi' gibi iktidar eliyle çevre katliamına onay verilen talan projeleri hafızalardaki yerini korurken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes' programında açıklamalarda bulundu.

Talan projelerinde ağaç katliamını unutan Erdoğan, "Hedefimiz zümrüt yeşili görüntüsüne kavuşan bir Türkiye'dir" iddiasında bulundu.

"17 yılda toplam 4.5 milyar fidanı toprakla buluşturarak orman varlığımızı 20.8 milyon hektardan 22.6 milyon hektara çıkardık" diyen Erdoğan, "Burada ağaçlandırma yapıyoruz. Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede? Hiçbiri ortada yok. Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı, biz burada ağaçlandırma yapıyoruz, nerede o ağaç diye ortalığı karıştıranlar?" ifadelerini kullandı.

"Biz fidanlarımızı hem toprağa hem gönüllere dikiyoruz. Ecdadımızdan aldığımız ağaç sevgisini taçlandırıyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bizim yeşil sevgimizi, ağaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez" iddiasında bulundu.

İMAMOĞLU'NUN 'TEMEL ATMAMA' TÖRENİNİ HEDEF ALDI

Açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nu da hedef Alan Erdoğan, "Hizmet bir vizyon işidir. Bazıları önüne gelen projeleri bile hayata geçiremiyor. İstanbul'da Temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Onun için kendilerine yakışanı yapmışlar" dedi.

AKP DÖNEMİNDE AĞAÇLA KAPLI ALANLARIN YÜZDE 4,1'İNİ KAYBETTİK!

Küresel Orman İzleme Örgütü verilerine göre 18 yılda, ağaçla kaplı alanın yüzde 4,1’i kaybedildi. En güncel ağaç katliamı Türkiye’nin gözbebeği Kazdağları’ndaki siyanürle maden arama çalışmalarında yaşandı ve 195 bin ağaç kesildi.

İşte AKP iktidarında büyük tepkilere neden olan talan projelerindeki ağaç katliamlarından bazıları:

KAZDAĞLARI

Çanakkale’nin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı havzasındaki siyanürlü altın madenine karşı, ÇED olumlu kararına karşı açılan dava henüz sonuçlanmadan sahada fiilen çalışmalarına başlayan Doğu Biga Madencilik, bölgede 195 binden fazla ağacı katletti.

Kanada merkezli altın madeni şirketlerinden Alamos Gold’un taşeronu olan Doğu Biga Madencilik, Çanakkale’nin Kirazlı köyünde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan inşaat faaliyetlerine başlamak için işletme izni aldı. Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından verilen “Gayrisıhhî Müessese” izniyle sahada fiilen çalışmalarına başlayan Alamos Gold’un taşeronu olan Doğu Biga Madencilik, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunda “45 bin ağaç kesilebileceği” belirtilmesine karşı rapora aykırı hareket ederek 195 bin ağaç kesti.

erdogan-hedefimiz-zumrut-yesili-bir-turkiye-fotografi-ortaya-cikarmak-648023-1.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NE MİLLET BAHÇESİ!

Ege Üniversitesi’nde “millet bahçesi” için ağaç kesildi.

Ege Üniversitesi'nin kampüs alanı dışındaki ‘Lojmanlar bölgesi' ile Güneş Enerjisi Enstitüsü arasında kalan koruluk alanın düzenlenerek millet bahçesi olarak kullanılması için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat vermişti.

Bunun üzerine başlatılan çalışmalarda bölgedeki çok sayıda çam ağacı kesildi.

erdogan-hedefimiz-zumrut-yesili-bir-turkiye-fotografi-ortaya-cikarmak-648025-1.

ODTÜ’DE AĞAÇ KATLİAMI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı 55 gündür direnen öğrenciler 8 Temmuz’da güne polis baskını ile uyandı. Kavaklık’ta olan onlarca öğrenci ablukaya alındı. Ruhsatsız inşaatı mühürlemek için gelen Çankaya Belediyesi ekipleri ODTÜ’ye alınmadı. CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, yetkilileri vekil aracına bindirerek içeri soktu. Belediye görevlilerinin yurdu ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlemek istedi fakat polis şefi, “Rektörlükten haber bekliyoruz” diyerek buna izin vermedi. Öğrenci ve akademisyenlerin ısrarlı direnişi sonucu öğleden sonra ağaç kesimi durduruldu.

erdogan-hedefimiz-zumrut-yesili-bir-turkiye-fotografi-ortaya-cikarmak-648026-1.

FATSA'DA ALTIN MADENİ İÇİN TALAN

Fatsa’da çevre katliamına neden olan altın madenini genişletme amacıyla bazı köy ve mahallelerde sondaj çalışması yapılmaya başlandı. Sondaj çalışmaları sırasında çok sayıda ağaç kesildi.

erdogan-hedefimiz-zumrut-yesili-bir-turkiye-fotografi-ortaya-cikarmak-648027-1.