Daha geçen bu sütunlardan Fenerbahçe Ülker'in başarısındaki en büyük etkenin Aydın Örs gibi bir koça sahip olmaları olduğunu...

Daha geçen bu sütunlardan Fenerbahçe Ülker'in başarısındaki en büyük etkenin Aydın Örs gibi bir koça sahip olmaları olduğunu yazmıştım. Takımın ıoo. yıldaki şampiyonluğunun aslan payını herkes gibi ben de ona vermiştim. Ancak bu hafta içi olanlar resmen beni şok etti. Önce FBTV'de Mahmut Uslu'yu bir basketbol programında izliyordum. Programda Uslu inanılmaz bir şekilde milli takım koçu Bogdan Tanjeviç'i övüyor ve yere göğe sığdıramıyordu. İşte o anda içime bir bit yeniği düştü. 'Galiba' dedim 'yönetim Aydın Örs'ün biletini kesmiş'. Fenerbahçe Ülker'e yıllar sonra ikinci şampiyonluğunu kazandıran bir hocanın bu kadar çabuk harcanmaması gerekiyordu. Gerçekten de düşündüklerim gerçekleşti ve Aydın Örs'e kibarca kovma anlamına gelen CEO'luk teklifi yapıldı. Aslında 'biz seni terfi ettiriyoruz' dediler kurt hocaya. Tabii ki bizim tanıdığımız Aydın Örs böyle bir teklifi kesinlikle kabul etmezdi ve etmedi de. O kendine yakışanı yaptı ve istenmediği yerde durmadı.

Gördüğünüz gibi ülkemizde başarılar çok güzel ödüllendiriliyor. Fenerbahçe Ülker ligin 2. yarısında bir tane yenilgi bile almadı. Efes Pilsen gibi güçlü bir rakibi finalde 4-0 gibi çok açık bir farkla eleyerek şampiyon oldu. Oyuncular Aydın Hoca sayesinde büyük bir çıkış yakaladı. Özellikle Kambala'nın gidişinden sonra Semih Erden ve Oğuz Savaş'taki gelişmelerin baş mimarı Aydın Örs'tü. Semih gibi basketbolü gerilemekte olan bir oyuncuyu Türk basketboluna kazandırdı. Takım içinde müthiş bir sevgi ve saygı havası yarattı. Hiçbir zaman zerafetinden ve centilmenliğinden ödün vermedi. Türkiye'de bütün koçların örnek aldığı kariyeri başarılarla dolu birini Fenerbahçe Ülker yönetimi bu kadar kolay harcamamalıydı. Böyle bir değişikliği başarısız olan Efes Pilsen yönetimi yapsa çok iyi anlarım. Zaten onlarda koç değişikliğine giderek oldukça kariyerli Blatt ile anlaştılar. Onlar bu değişikliği bir başarısızlığın ardından yaptılar. Bu olabilir. Ancak Türkiye Şampiyonu olmuş bir takımın koçunu değiştirmek çok büyük bir risktir. Ben burada bazı ayak oyunlarının devreye girdiğini düşünüyorum. Nedense Tanjeviç ile ilgili hangi konu geçse ben olaylara pek masum bakamıyorum. Artık adamın adı çıktığı içinmi-dir yoksa gerçekten hep böyle çetrefilli işlerin içinde adı anıldığı içinmidir onu bilemem. Ben sadece yönetimden Aydın Hoca ile neden yollarını ayrıldığını açıklamalarını bekliyorum. Önlerine hangi hedefleri koydular ve Koraç Kupası kaznamış bir Aydın Örs bu hedefleri gerçekleştirme de başarılı olamaz mıydı?

Yoksa bizim bilemediğimiz başka hesaplar mı vardı bu ayrılığın içinde. Artık olan olmuş ve testi kırılmıltır. Umarım Fenerbahçe Ülker bu aldığı riskli karar sonucunda önümüzdeki sezon ligde ve Avrupa'da başarılı sonuçlar alır. Tam tersi bir durumda ise eleştiri oklarını karşılamaya hazır olsunlar. Birçok takım bence şimdiden Aydın Örs ile çalışmak için sıraya girmiştir bile. Buna Avrupa'nın en büyük takımları da dahil olmak üzere. Bu seçimde Fenerbahçe kaybetti. Aydın Hocam ise her zaman kazanmaya devam edecek. Tebrikler ve teşekkürler büyük hoca.