Ortaokulda testere iddiası
Fotoğraf: İHA

Berkay SAĞOL

Türkiye’nin bazı mahallelerindeki güvenlik sorunu okulları da etkilemeye başladı. Birçok öğretmen ve öğrenci güvenliksiz şekilde okullarına gitmek ve çalışmak zorunda kalıyor. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu’nda yaşandığı belirtilen olaylar ise tehlikenin ne derece ciddi olduğunu gösterdi.


Okulun bulunduğu mahallede yaşayan bir kişinin okul içinde öğrencilere fiziksel şiddet uygulayıp, öğretmenleri de sözlü şekilde taciz ettiği iddia edildi. Aynı kişinin yine elinde bıçakla okul koridorlarında dolaştığı, ders esnasında sınıflara girip öğrencilere şiddet uyguladığı ileri sürüldü. Bu kişinin son olarak okula testereyle gelerek içeri girdiği iddia edildi. Yaşanan olaylardan sonra Diyarbakır Valiliği ve Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından okulda sürekli bulunması için kolluk kuvveti görevlendirildiği öğrenildi.

Eğitim Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube Sekreteri Volkan Tuncer BirGün’e yaptığı açıklamada, “Okulda gerçekleştiği belirtilen olayların doğruluğunu orada çalışan bir öğretmen arkadaşımızdan öğrendik. Bir öğretmenin konuyu sosyal medyada paylaşması üzerine geçici olarak okulda polis memuru görevlendirildi ve okul ara tatile girdiği için durum mevcut haliyle devam etmekte. Okulun bulunduğu mahalle itibariyla, okul çevresi güvenlik açısından ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Özellikle kız öğrencilerin aileleri ciddi tedirginlik yaşıyor” dedi.