Oyuncu Levent Ünsal son yolculuğuna uğurlandı. Müzisyen Burhan Şeşen tek kelimeyle ‘şahane’ diye tanımladığı dostu için “Ortaoyuncular’ın 40’ıncı yılını kutlarken bunun Levent’in bir vedası olduğunu hangimiz bilebilirdik ki…” diye konuştu

Ortaoyuncular’ın 40’ıncı yılı Levent’in vedasıymış

IŞIL ÇALIŞKAN

Sinema oyuncusu, dublaj ve seslendirme sanatçısı Levent Ünsal, geçirdiği kalp krizi sonrasında 56 yaşında hayatını kaybetti. Usta isim dün, Kocasinan Mezarlığı'nda ailesi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Son olarak, yerli animasyon filmi Kral Şakir’de ‘Necati’ karakterini seslendiren sanatçı, ‘Üç Dahi’, ‘Cyrano De Bergerac’, ‘Karmakarışık’, ‘Kahraman Osman’, ‘Sona Erdi Abuzer Nasıl Kurtulur?’, ‘Patron Kim?’ ve ‘Kuş Kafesi’ gibi tiyatro oyunlarında da rol almıştı. 1983-2002’de Ferhan Şensoy Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda görev alan Ünsal, 1996’da ATV’de ‘Çürük Elma’, 1998’de TGRT’de ‘Tek mi? Çift mi?’ programlarını sunmuştu. Özel radyoların yayın hayatına başladığı 1992’de Türkiye’nin ilk konuşan radyo programcısı olarak Kent Fm’de radyo program yapımcısı ve sunucusu olarak göreve başlayan Ünsal, 1995’te Hür Fm, 1997-2004’te Best Fm, 2004’ten itibaren de NTV radyolarında farklı programlara imza attı.

Ünsal, 2015’te ‘Kuş Kafesi’ adlı oyundaki performansıyla Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nde ‘Komedi Erkek Oyuncu’ ödülüne, 2014’te ise ‘Cyrano De Bergerac’ adlı eserde canlandırdığı rolüyle ‘Yılın En Başarılı Komedi Erkek Oyuncusu’ ödülüne layık görülmüştü. Dostları Ünsal’ı anlattı:

TÜRKİYE ÖNEMLİ DEĞERİNİ KAYBETTİ

Müzisyen Nejat Yavaşoğulları: Levent Ünsal’ı daha önce sanatçı olarak biliyor olmama karşın asıl tanışmam ‘Şahları da Vururlar’ oyununun yeniden oynanması nedeniyle yaptığımız provalarda oldu. Ekibimizin çok önemli ortaoyuncular-in-40-inci-yili-levent-in-vedasiymis-704377-1.bir parçasıydı. Oyunda çok büyük katkıları vardı. Ne yazık ki oyunun ilk temsili 14 Mart’ta yapılacakken koronavirüs sebebiyle yapılamadı. Bu arada Levent’in ölüm haberini duyduk. Çok üzüldük. Değerli bir sanatçıydı ve genç sayılacak bir yaşta kaybettik kendisini. Aniden kaybetmiş olmaktan büyük üzüntü duyduk. Türkiye önemli değerlerinden birini kaybetmiş oldu.

SABAHA KADAR KONUŞSA DİNLERDİNİZ

ortaoyuncular-in-40-inci-yili-levent-in-vedasiymis-704378-1.

Yönetmen Murat Sarı: Türkiye hem çok iyi bir oyuncuyu hem de çok iyi bir şairi kaybetti. Kelimelerle ustaca oynayarak, onları eğip bükerek yazardı Levent. Üç oyununu yönettim. Onu çok sevdim. Bazen insanlardan sıkılırsın ya Levent sabahlara kadar konuşsa dinlerdiniz. O kadar derin bir adamdı. Çok usta bir oyuncu çok iyi bir şairdi. Başımız sağ olsun.

TEK KELİME İLE ŞAHANEYDİ

Müzisyen Burhan Şeşen: Dakikalardır klavyenin başında duruyorum. Bir gidenin ardından ne yazılabilir ki… Hele bu ortaoyuncular-in-40-inci-yili-levent-in-vedasiymis-704379-1.Levent Ünsal ise. Ferhan’dan telefon ile bu haberi aldıktan sonra -bu yaştan sonra bile- biraz daha büyüdüm. Yaşam karşısında ki -ölüm mü demeliydim- çaresizlik belki de bizi sahneye iten, oyunlar oynatan şiirler yazdıran şarkılar söyleten. Levent Ünsal ile ilgili onlarca yüzlerce sayfa yazabilirim ama onu tek kelime ile anlat deselerdi kısaca ‘şahane’ derdim. Otuz yıllık arkadaşımdı ama son bir ayda sıkı bir dostum oldu. Şahları da Vururlar’ın provalarındaki heyecanı, yardımseverliği, çalışkanlığı, enerjisi motivasyonu güler yüzü adeta takım kaptanlığı her türlü övgünün üstündeydi. 14 Mart’ta Ortaoyuncular’ın 40’ıncı yılını kutlarken bunun Levent’in bir vedası olduğunu hangimiz bilebilirdik ki… Güle güle sevgili dostum. Alkışın bol olsun…”

‘HAYATIMIN EN GÜZEL MACERASI’ YAZMIŞTI

ortaoyuncular-in-40-inci-yili-levent-in-vedasiymis-704380-1.

40’ıncı yılında yeni haliyle gösterime hazırlanan ancak koronavirüs sebebiyle ertelenen ‘Şahları Da Vururlar’ oyununda rol alacağını duyuran Ünsal’ın son Facebook paylaşımı şöyle: “Hayatımın en güzel macerası… Lise 1 yaşım 15 sahnede izlemeye doyamadığım oyun. Tek dua “Bir gün böyle bir oyunda oynayabileyim” Yıl ‘83 ilk profesyonellik, yeni mektebim, yeni yuvam #ortaoyunculartiyatrosu!!! Yıl ‘84 ustam Ferhan Şensoy: hadi diyor bir daha #Şahları da vururlar. Dua kabul ediliyor! Sevgili Altan Erbulak sözü: Tiyatro oyunculuğu kolay meslek, ilk 36 yılı zordur. Yıl 2020 artık oyunculukta mezunum, ama yüreğim tekrar 18 yaşım! Var gözüm seyreyle tekmili birden ŞAHLARI DA VURURLAR! 14 Mart’ta başlıyoruz… 40 yıl sonra, 40 yıl sonrasına selamla!”