Ortopedik engelliler EKPSS için çözüm bekliyor

Mustafa Mert Bildircin

ÖSYM, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun ellerini kullanamayan engellilere sınavlarda ek süre verilmesine yönelik tavsiyesine ilişkin somut adım atmadı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sınavın uygulanma şeklinin adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine göre belirlenmesi amacıyla Bilim Kurulu oluşturulduğunu belirterek, “Ellerini kullanmakta zorluk çekenlere işaretleyici yardımı verecek görevli atanmasına, ancak bunun için ek süre verilmemesine karar verilmiştir” dedi.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) giren ve ellerini kullanamadığı için süre sıkıntısı yaşayan yurttaşlar, bu nedenle sınavda başarısız oldukları gerekçesi ile Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurdu. Ellerini kullanamayan adayların EKPSS’de ek süre talebine yönelik başvurusunu değerlendiren KDK, ellerini kullanamayan adaylara işaretçi desteğinin yanı sıra ek süre de tanınması için tavsiyede bulundu.

ADIM ATILMADI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ellerini kullanamayan adaylara sınavlarda ek süre verilmesine ilişkin bir adım atılıp atılmadığını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. Bakan Selçuk’un ÖSYM’ye yönlendirdiği soruya verilen yanıt, bu konuda herhangi bir adım atılmadığını ortaya koydu.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, görevli atanması için ek süre verilmemesine, okuyucu ve işaretleyici yardımı verecek görevli atanmasına ve bu adaylara yalnızca görme engelli adaylar gibi ek süre verilmesine karar verildiğini açıkladı. Sınavda sorulan soruların içerik olarak aynı olmasının sınava girenler arasında bir haksızlık oluşturmayacağını savunan Aygün, sınavların adayların engel durumlarına uygun görüşler gözönünde bulundurularak yapılabileceğini ifade etti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.