Oscar’da En İyi Sinematografi, En İyi Görsel Efekt, En İyi Ses Miksajı ödüllerine layık görülen 1917 filminin gösterimi üçüncü kez ertelendi. Filmin bugün vizyona girmesi bekleniyordu

Oscar’lı 1917’ye üçüncü erteleme

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Sam Mendes imzalı ‘1917’nin bugün vizyona girmesi beklenirken Türkiye’de haklarının saklı olduğu Pinema Film, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Üçüncü kez ertelenen vizyon için belli bir tarih vermeyen Pinema Film, filmin yapımcı firmasının da onaylayacağı tarihte en kısa sürede vizyonda olacağını belirtti.

Sam Mendes’in baştan sona tek bir plan sekans gibi görünecek şekilde çektiği, I. Dünya Savaşı filmi 1917, sezonunun en çok konuşulan filmleri arasına girmeyi başardı. Oscar’da En İyi Sinematografi, En İyi Görsel Efekt, En İyi Ses Miksajı ödüllerine layık görülen film, Altın Küre’de de önemli başarılar elde etti. Türkiye’deki izleyicinin de merakla beklediği filmin vizyon için sırasıyla 1o Ocak, 7 Şubat ve 21 Şubat tarihleri verilmişti.

Bugün vizyona girmesi beklenen ‘1917’ ile ilgili Pinema Film’in Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

“Piyasadaki filmler arasında böyle önemli ve kalitesini ispatlamış bir filmin, sinemalarda en iyi yerleri ve maksimum seansları bulması ve uzun süre izleyiciyle kalabilmesi için, vizyon tarihi takvimdeki yerli ve yabancı filmlere göre maalesef birkaç kez değiştirilmek zorunda kalınmıştır. Türkiye’nin sinema sektöründeki sorunlarından ötürü, mecbur kalarak ve iyi niyetle yaptığımız değişikliklerin farklı yorumlanması bizi üzmesine rağmen bizim filmimize güvenimiz doğrultusunda seyirciyle maksimum lokasyon ve sürede buluşması için bu kararları almak zorunda kaldık. 1917, yapımcı firmasının da onaylayacağı tarihte en kısa süre içerisinde vizyona girecektir. Böyle bir filmi sinemaya çıkarmamak gibi bir niyetimiz olamaz. Pinema Film’in 28 yıllık geçmişine de bakarak uzun süredir sinemada izleyenleri bekleyenlerin biraz daha sabredip bize güvenmelerini rica ederiz.”