Osman Kavala'yı yeniden tutuklama talebine ilişkin yazının tam metni

Gezi Parkı davasında beraatine ve tahliyesine karar verildikten 6 saat sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yeniden gözaltına alınan iş insanı Osman Kavala'nın yeniden tutuklanma isteminin gerekçesi belli oldu.

T24'ün haberine göre; Savcılık, Kavala hakkında 2016'da başlatılan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ABD'den gelen isimlerle görüşme yaptığı gerekçesiyle yürütülen soruşturmayı tutuklama istemine gerekçe gösterdi.

Kavala'nın ilk gözaltına alınıp tutuklandığında sorgusunda da konu edilen bu iddialarla ilgili olarak hangi yeni kanıtlar nedeniyle gözaltı kararı verildiği sevk yazısında yer almadı. Yazıda sadece Kavala'nın daha önce tutuklanıp tahliye edildiği bu soruşturmada 'kaçma şüphesi' nedeniyle yeniden tutuklanmasının istendiği belirtildi ve önceki iddialar sıralandı.

Sevk yazısı şöyle:

osman-kavala-yi-yeniden-tutuklama-talebine-iliskin-yazinin-tam-metni-690376-1.

NE OLMUŞTU?

Gezi Direnişi’ne yönelik İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 6’ncı duruşması dün Silivri’de görülmüştü. Aralarında 928 gündür cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala’nın da olduğu 9 sanık beraat etmişti. Yurtdışındaki sanıkların dosyası ayrılmış ve haklarındaki yakalama kararı kaldırılmıştı.

Beraat kararının ardından Osman Kavala hakkında 15 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilmişti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesi uyarınca 'Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs' suçlamasıyla Kavala hakkında gözaltı kararı verildiği belirtilmişti.