Osman Lokumcu son yolculuğuna uğurlanıyor

Hopa Eğitim Sen Şube Başkanı, devrimci öğretmen ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi, Osman Lokumcu önceki akşam geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Osman Lokumcu’nun cenazesi bugün düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. 12 Eylül döneminde insanlık dışı işkencelerin merkezlerinden biri olan Diyarbakır Cezaevi’nde hapis yatan Osman Lokumcu, hayatı boyunca devrimci mücadeleden hiç ayrılmadı. Lokumcu, çıkarılan yasal engeller nedeniyle uzun süre öğretmenlik yapamadı.

1994 yılında Artvin Kemalpaşa’da yerel seçimlere devrimci güçler adına bağımsız aday olarak katılan Lokumcu, daha sonra Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve ÖDP’nin kuruluş çalışmalarında aktif rol aldı. Lokumcu, Hopa Eğitim Sen Şube Başkanı olarak görev yürütüyordu. Lokumcu ayrıca Kemalpaşa ilçesinde BirGün gazetesinin sorumluluğunu üstlenmişti.

Devrimci öğretmen Osman Lokumcu’nun cenazesi bugün saat 11.00’de Hopa Metin Lokumcu Meydanı’nda yapılacak.

ÖDP, Osman Lokumcu’nun vefatı sonrası şu açıklamayı yaptı: Diyarbakır zindanlarından, kamu emekçileri mücadelesine ve özgürlük ve dayanışma ülkesine bitmeyen yolculuğumuza birlikte yürüdüğümüz eşkıya yürekli yolcu Osman Lokumcu hoşçakal. Bağımsızlık, devrim ve sosyalizm mücadelemizde yaşayacaksın.