Osmanbey Metro Durağı'nda raylara atlayan kişi hayatını kaybetti

Hacıosman-Yenikapı hattı Osmanbey metro istasyonunda, raylara atlayan bir kişi metronun altında kalarak hayatını kaybetti. Olay nedeniyle, metro seferlerinde aksama yaşanırken, Osmanbey'de inen yolcular İETT otobüsleriyle Taksim'e götürüldü.

Olay, Hacıosman-Yenikapı yönünde, Osmanbey istasyonunda saat 07.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 20'li yaşlarda olduğu tespit edilen kimliği henüz belirsiz bir erkek yolcu, tren istasyona geldiği sırada raylara atladı. Vatmanın frene basmasına rağmen raylara atlayan kişi metronun altında kaldı.


Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, metro yolcuları tahliye edildi. Sağlık ekipleri raylara atlayan kişinin öldüğünü tespit etti. Polis olay yerinde incelemelerde bulunurken metro seferlerinde de aksama yaşandı.

Hacıosman-Yenikapı yönünde seferler Osmanbey'e kadar yapılırken, Taksim yönüne gidecek yolcular İETT otobüsleriyle taşındı. Yenikapı-Hacıosman yönündeki seferler için ise Taksim'e kadar gelebilen yolcular İETT otobüsleriyle Osmanbey'e götürüldü. Yolcular, burada, Hacıosman-Osmanbey arası ring seferi yapan metroya binerek yolculuklarına devam ettiler.

Polisin, olay yerinde yaptıgı incelemenin ardından ceset, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polisin çalışmasının sona ermesiyle birlikte, metro seferleri saat 10.00 sıralarında normale döndü.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Osmanbey İstasyonu'nda 07.15 saatlerinde 20 yaşlarında erkek bir yolcu intihar sebebiyle raylara atlaması sonucunda yaşamını yitirmiştir. Olay yeri incelemesi nedeniyle geçici süreliğine durdurulan Osmanbey-Taksim arasındaki seferler, İETT Otobüsleri ile yapılmaktadır" denilmişti. (DHA)