Şehirlerarası yolculuk yaparken Osmangazi Köprüsü'nü kullanmak isteyen yurttaşlar, köprünün 2023 yılındaki geçiş ücretini merak ediyor. Peki Osmangazi geçiş ücretine 2023’te zam geldi mi? 2023’te Osmangazi geçiş ücreti ne kadar? Osmangazi Köprüsü geçiş ihlali cezası ne kadar? Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti nasıl ödenir? Osmangazi Köprüsü geçişlerine dair tüm etaylar haberimizde...

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti 2023 | Güncel liste
Fotoğraf: DepoPhotos

Şehirlerarası yolculuk yapmayı planlayan yurttaşlar, İstanbul-İzmir arasında Otoyol A.Ş. tarafından işletilen Osmangazi Köprüsü’nden geçmek için 2023 yılı fiyatlarını merak ediyor.

Osmangazi Köprüsü ya da İzmit Körfez Köprüsü, İzmit Körfezi'ndeki Dilovası Dil Burnu ile Altınova Hersek Burnu arasında geçiş sağlayan, 1.550 metre orta açıklığı ve 2.682 metre toplam uzunluğu ile dünyanın dördüncü en uzun açıklıklı asma köprüsüdür.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİNE ZAM GELDİ Mİ?

1 Temmuz 2016'da kullanıma açılan Osmangazi Köprüsü’nde geçiş ücreti, araç sınıflarına göre farklılık gösteriyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2023 fiyatları için yapılan açıklamada, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile işletilen köprü ve otoyol ücretlerinde herhangi bir zam yapıldığı bildirildi.

2023 OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Karayolları Genel Müdürlüğünün resmî internet sitesinden yayımlanan açıklamaya göre, 01.01.2022'den beri güncel Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri şu şekilde:

Otomobil (1.sınıf): 184,50 TL

Minibüs (2.sınıf): 295,00 TL

Yolcu Otobüsü (3.sınıf): 350,00 TL

Kamyon (4.sınıf): 464,50 TL

Tır, Treyler (5.sınıf): 585,50 TL

Motosiklet (6.sınıf): 129,00 TL

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

“Osmangazi köprüsünde HGS var mı? HGS geçerli mi?” soruları, Osmangazi Köprüsü’nden geçiş için ödeme yapması gereken kişilerin merak ettiği sorular.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri, OGS yani “Otomatik Geçiş Sistemi” ve HGS yani “Hızlı Geçiş Sistemi” sayesinde ödenebilmektedir. OGS veya HGS bulundurulan araçlara yerleştirilmiş olan elektronik cihazlar sayesinde köprüden geçerken duraklama gerekmeden ücret ödemesi yapılabilmektedir.

Peki, Osmangazi Köprüsü’nde nakit gişesi var mı?

Osmangazi Köprüsü’nde nakit ödeme yöntemi de kullanılabiliyor. Dolayısıyla OGS veya HGS bulunmadığı takdirde ise giriş ve çıkışlarda bulunan “NAKİT” gişeleri de tercih edilebilir.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ ÜCRET ÖDEMEME CEZASI NEDİR?

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini köprü geçişi sırasında ödemeyenler, gişeden İGB yani “İhlalli Ödemesiz Geçiş Bildirimi” alıyor. Bu uyarıyı alan sürücülerin ödemeyi 15 gün içerisinde yapması gerekiyor.

Köprü geçiş ücreti 15 gün içerisinde ödenmediği takdirde ödenmesi gereken ücret 5 katına çıkıyor. Bu nedenle Osmangazi Köprüsü geçiş ödeme yöntemi olarak HGS/OGS sistemlerini kullanmak veya geçiş sırasında ödemeyi nakit olarak gerçekleştirmek en uygun seçenekler.