Melih Gökçek döneminde 25 yıllığına Osmanlıspor’a devredilen Yenikent Stadı, yargı kararlarına karşın altı aydır belediyeye teslim edilmedi. Stadın ses duvarı malzemesi ve ses sistemi bakımı için 2017 yılında belediye kasasından 370 bin 800 TL çıktı

Osmanlı Stadı da belediyeye teslim edilmedi: Gökçek, 2017 yılında stad için 370 bin TL harcadı

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Melih Gökçek döneminde Osmanlıspor’a 25 yıllığına bedelsiz devredilen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi kasasından bir yılda 2 milyon TL harcandığı belgelenen Yenikent Stadı, tahliye kararına karşın halen boşaltılmadı. Ankara 17’nci İdare Mahkemesi’nin 5 Mart 2019’da aldığı karar gereği 2 Temmuz 2019’da tahliye edilmesi gereken Yenikent Stadı, aradan geçen altı aya karşın belediyeye teslim edilmedi. Melih Gökçek’in onursal başkanı olduğu takımın stadı için belediye bütçesinden yalnızca 2017 yılında ses ve duvar malzemesi için 180 bin TL, ses sistemi bakım ve onarım için ise 190 bin TL para harcandığı ortaya çıktı.

osmanli-stadi-da-belediyeye-teslim-edilmedi-gokcek-2017-yilinda-stad-icin-370-bin-tl-harcadi-676749-1.

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yenikent Stadı ile stadın yanındaki beş katlı otel ve halı saha, 2016 yılında imzalanan protokol kapsamında Osmanlıspor’a geçti. 2016 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adıyla çalışmalarına devam eden kulübe devredilen stadın ortalama aylık giderinin 171 bin 582 TL olduğu öğrenildi. Stat ve tesislerin elektrik ile doğalgaz faturaları da ABB bütçesinden karşılandı.

YARGI KARARINA UYULMADI

Stadın devir işlemi, 10 Eylül 2018 tarihli Belediye Meclisi kararı ile iptal edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’nin iptal işlemine yaptığı itiraz da Ankara 17’nci İdare Mahkemesi’nce reddedildi.

Sincan Kaymakamlığı, yargı kararı doğrultusunda, stadın ve tesislerin 2 Temmuz 2019’da tahliye edilmesini kararlaştırdı. Karar gereği, tesislerin ABB görevlilerine, “Boş ve işgalsiz” teslim edileceği belirtildi. Kaymakamlık yetkilileri, tüm bu kararlara karşın belirlenen gün ve saatte tahliye işlemi için tesislere gelmedi. Belediye yetkilileri, tahliyenin gerçekleştirilemediğini tutanak ile kayıt altına aldı.