Yarkadaş, "Osmanlı'nın torunları"nın açtığı davaların mağduru olan bin kişiye destek verdi.

"Osmanlı torunuyuz diyerek halkın evlerine el koymaya çalışıyorlar"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "İstanbul'un dört bir yerinde Osmanlı'nın torunu olduğunu iddia eden kişiler halkın evlerine el koymaya çalışıyor" dedi.

İstanbul Sultangazi'ye bağlı Habibler Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık bin kişi, Çağlayan Adliyesi'ne gelerek haklarında açılan davayı basın mensuplarına duyurdu.

MAHALLE HALKI MAĞDUR

Bir süre önce "Osmanlı'nın torunları" olduğunu iddia eden bazı kişilerin dava açtığını belirten

Habibler Erzurumlular Derneği Başkanı Şerif Kına, "Evlerimizi, dedelerinin olduğu gerekçesiyle elimizden almaya çalışıyorlar" dedi.

DOĞAN: "YANINIZDAYIZ..."

Ellerindeki Türk bayraklarıyla açıklama yapan Habibler halkının adliye önündeki eylemine destek veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ile Selina Doğan ise yapılmak istenen uygulamanın kabul edilemez olduğunu söyledi. CHP'li Selina Doğan, "Evlerinizi korumak en doğal ve yasal hakkınızdır. Sizin yanınızdayız. TBMM'de de konuyu gündeme getiriyoruz" ifadesini kullandı.

YARKADAŞ: "CİDDİ BİR SORUNA DÖNÜŞTÜ..."

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise yaptığı konuşmada "Bu sorun İstanbul'un dört bir yanında yaşanıyor. Ataşehir'den Ümraniye'ye, Sultangazi'den Sarıyer'e dek neredeyse her yerde hak iddia ediyorlar" dedi.

"HALKIN EMEĞİ GASP EDİLMEK İSTENİYOR"

Halkın emeği ve alınteriyle biriktirerek sahibi olduğu evlerin arazilerinin "Osmanlı'nın torunlarıyız, buralar bizim" denilerek gasp edilmeye çalışıldığını vurgulayan Yarkadaş şöyle konuştu:

"Örneğin Ümraniye'deki mahallelerde de buna benzer davalar var. 'Ev başına üç bin TL verirseniz davaları geri çekeriz' diyorlar. Sakın bunu yapmayın ve paranızı boşa harcamayın. Biz hukuki mücadelede sizin yanınızdayız. Bu bir parti değil, barınma hakkının korunması meselesidir. Barınma hakkı, anayasa ile güvence altına alınmıştır."

"OSMANLININ DEĞİL CUMHURİYETİN KANUNLARI GEÇERLİ..."

Habibler'de yaşayan bin kişinin hakkının cumhuriyetin kanunları ile korunacağını vurgulayan Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:

"Osmanlı döneminin hukuki meseleleri, cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte ortadan kalkmıştır. Artık cumhuriyetin kanunları var! Siz şu an oturduğunuz evlerin sahibisiniz. Sakın bu evleri hiç kimseye; mafyaya ve kimin torunu olduğu belli olmayan kişilere teslim etmeyin. Eğer birileri hak istiyorsa, bu Osmanlının kanunlarıyla değil, cumhuriyet kanunlarının geçerli olduğu Çağlayan Adliyesi’nin tabi olduğu kanunlarla çözülür.

O yüzden sakın evleriniz boşaltmayın, evlerinizi gasp ettirmeyin. Barınma sizin en doğal hakkınızdır. Biz de her koşulda yanınızdayız; yanınızda olmaya da devam edeceğiz."​