ÖSO’ya yoğun silah sevkıyatı

Reuters'ın Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) komutanlara dayandırdığı haberine göre, Ankara, Şam’ın İdlib’e yönelik olası bir askeri harekat düzenlemesi ihtimaline karşı bölgedeki radikal islamcı gruplara silah sevkiyatını artırdı.Haberde, Türk yetkililerle yakın bir ilişki içerisinde olduğu belirtilen ancak adı açıklanmayan bir ÖSO komutanının "Onlar uzun soluklu bir savaş için Türk ordusunun desteğini taahhüt ettiler” dediği aktarıldı. Son günlerde Türkiye'den Suriye'ye büyük miktarla halinde silah ve mühimmat girdiğini belirten komutan, "silah tedarikinin savaşın uzamasına izin vereceğini ve yıpratma harbi sırasında malzemelerimizin tükenmemesine olanak sağlayacağını” belirtti.

Reuters haberinde konuyla ilgili Türk yetkililere erişemediklerini belirtti.


Ankara ÖSO işbirliği
Türkiye, ÖSO’ya destek veriyor ve bu birliklert Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarını yürüttü. İdlib'de kontrolün bir kısmı Tahrir Heyet Şam (HTŞ) örgütünde olmakla birlikte diğer kısmı da çoğunluğunu ÖSO’nun oluşturduğu Suriye Ulusal Kurtuluş Cephesi bulunuyor.

TSK’nin İdlib’te 12 gözlem noktası var
Reuters haber ajansı ayrıca Türkiye'nin İdlib’de kurduğu 12 gözlem noktasına mühimmat ve asker sevkiyatı yaptığını ve buradaki varlığını güçlendirdiğini belirtti.

Rusya ve İran’ın desteğini alan Esad yönetimi, İdlib'i almak için Rusya ile birlikte bölgeyi bombalamaya başladı.