ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, KPSS tarihinde bir değişiklik olup olmayacağı ile ilgili soruya, "Hayır, bir değişiklik olmayacak. KPSS mevcut ilan ettiğimiz takvimdeki tarihlerde uygulanacak. Lütfen bu takvimi esas alalım" yanıtını verdi.

ÖSYM Başkanı açıkladı: KPSS tarihi değişecek mi?

YKS ve LGS tarihlerindeki değişiklikler sonrası KPSS tarhinin de değişip değişmeyeceğini merak ediyordu.

Habertürk Gazetesindeki köşesinde "ÖSYM Başkanı Aygün'e merak edilenleri sordum" başlıklı yazısında Prof. Dr. Kürşad Zorlu, ÖSYM Başkanı'yla görüştüğünü ve kendisine KPSS tarihinin değişmeyeceğini söylediğini yazdı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, KPSS tarihinde bir değişiklik olup olmayacağı ile ilgili soruya, "Hayır, bir değişiklik olmayacak. KPSS mevcut ilan ettiğimiz takvimdeki tarihlerde uygulanacak. Lütfen bu takvimi esas alalım" yanıtını verdi.

SINAVDA MASKE TAKMAK ZORUNLU MU OLACAK?

"Maskelerin sınav boyunca takılması zorunlu mu?" şeklindeki soruya Aygün, şöyle yanıtladı:

"Sınav süresinde takılıp takılmayacağı ve diğer adımlar için Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun karar ve tavsiyelerini dikkate almak zorundayız. Her koşulda adaylara görevlilerimiz tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacaktır. İsteyen adaylar kendi maskeleriyle de sınava girebilecekler. Sınavda takmaları gerekirse kendilerini daha rahat hissettikleri maskeleri kullanabilirler. Dezenfektanını yanlarında getirebilecekler. Salonlar ise sınav süresince havalandırılacaktır. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında kimse okul bahçelerine alınmayacaktır."

2020 KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Koronavirüs salgını nedeniyle sınav takviminde daha öncesinde değişiklik yapılmıştı.

İlan edilen takvime göre KPSS sınav tarihleri şöyle:

2020 KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) Sınavı tarihi: 6 Eylül 2020

2020 KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün: 12 Eylül 2020

2020 KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün: 13 Eylül 2020

2020 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): 20 Eylül 2020

2020 EKPSS: 11 Ekim 2020

2020 KPSS Ön Lisans: 25 Ekim 2020

2020 KPSS Ortaöğretim: 22 Kasım 2020

2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 27 Aralık 2020

SINAV TARİHLERİ DEĞİŞTİ, ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü kabine toplantısının ardından Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 27-28 Haziran'da, Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) 20 Haziran'da, Askeri Öğrenci Sınavı’nın ise 14 Haziran'da yapılacağını açıklamıştı.

Öğrenciler, 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılması planlanan YKS sınavının öne çekilmesine sosyal paylaşım sitesi Twitter’da #emeğimizoyuncağınız etiketiyle tepki gösterdi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ise bir açıklama yayımlayarak, Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanının bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildiğini bildirmişti.

YÖK ayrıca, Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık sürenin, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldığını ifade etmişti.