ÖSYM, koronavirüs tehlikesi nedeniyle yapılan bütün uyarılara rağmen ertelenmeyen YKS’nin saatiyle ilgili duyuru yaptı

ÖSYM'den öğrencilere sınav saati uyarısı geldi

Koronavirüs tehlikesi nedeniyle toplumun her kesiminden gelen 'erteleyin' taleplerinin göz ardı edildiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasında, öğrencilerin sabah oturumunda saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumunda 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklarını açıkladı.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, "27-28 Haziran'da uygulanacak 2020-YKS'de adaylar sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumunda 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesi'ne ek olarak; nüfus cüzdanını, T.C kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur. Nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında; Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı kimlik belgesi olarak kabul edilecektir" denildi.

GEÇEN HAFTA YAPILAN LGS, TEHLİKEYİ GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİ

Geçen hafta yapılan LGS sınavında, her ne kadar önlemler alındı dense de, kalabalık görüntülere tanıklık edilmiş, virüsün yayılabileceği ortamlar oluşmuştu.

osym-den-ogrencilere-sinav-saati-uyarisi-geldi-749060-1.

osym-den-ogrencilere-sinav-saati-uyarisi-geldi-749061-1.

Sınava giren bazı öğrencilerde koronavirüs tespit edilmiş, aynı sınıftaki diğer öğrenciler ve sınav görevlileri karantinaya alınmıştı.

2 milyon 433 bin 219 kişinin başvurduğu YKS sınavıyla ilgili gerek bilim insanlarından gelen uyarılar, gerekse de öğrencilerden gelen taleplere rağmen sınavın bir türlü ertelenmemesi, birçok insanı koronavirüs tehlikesiyle baş başa bırakıyor. Diğer tüm sınavların ertelenerek, yapılan onca uyarıya rağmen LGS ve YKS sınavlarının ertelenmeme sebebinin, turizmin sekteye uğramaması olduğu fikri ön plana çıkıyor.