ÖSYM'den YKS'ye girecek adaylara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı kılavuzunun güncellendiği bildirildi

ÖSYM'den YKS'ye girecek adaylar için açıklama: 2020 YKS kılavuzu güncellendi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin turizm sezonu gerekçe gösterilerek 1 ay erkene çekilip 27-28 Haziran’da yapılması yönündeki kararı tepki çekmeye devam ederken, ÖSYM'den sınava girecek adaylar için son dakika açıklaması yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) yaptığı duyuruda, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı kılavuzunun güncellendiği bildirildi.

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS), Başkanlığımızca 27 – 28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacaktır. 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu, sınav tarihleri ve Yükseköğretim Kurulunun 2020-YKS'ye ilişkin aldığı kararlar doğrultusunda güncellenerek https://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanmıştır.

CHP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ İMZA KAMPANYASI BAŞLATMIŞTI

CHP İstanbul İl Örgütü, YKS tarihinin erkene çekilip 27-28 Haziran’da yapılması yönündeki kararın değiştirilmesi için İstanbul’un 39 ilçesinde saha çalışması ve online imza kampanyası başlatmıştı.

CHP’nin “Geleceğimiz Gençlerimiz” sloganıyla gerçekleştirdiği çalışmaya ilk 4 günde 6 bin 417 öğrenci ile 2 bin 718 öğrenci velisi katıldı.

“YKS'nin tekrar ileri bir tarihe ertelenmesini ya da alınan son kararın geri çekilmesini istiyor musunuz?” sorusuna çalışmaya katılan 9 bin 135 kişiden 8 bin 998’i (%98,5) “Evet” yanıtı vermişti.

Öğrenci ve velilerin sınav tarihinin öne çekilmesiyle ilgili en büyük kaygılarından biriyse Koronavirüs salgını. Çalışmada “Salgın koşullarında gerçekleştirilmesi muhtemel YKS'ye güvenle girmek mümkün olacak mı?” sorusunu katılımcıların yüzde 96,7’si “Salgın koşullarında sınav gerçekleştirilmemelidir” şeklinde cevaplanmıştı.