ÖSYM, çalıntı soru iddiaları sebebiyle temmuz ayındaki sınavın iptal edilmesinin ardından tekrarlanan 2022 KPSS'nin soru kitapçığı ile cevap anahtarlarını yayınladı.

ÖSYM, KPSS soruları ile cevap anahtarlarını erişime açtı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı kitapçığındaki soruların büyük bölümünün seçenekler dahi değiştirilmeden Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) sorulduğu iddialarının ardından temmuz ayında iptal edilen ve tekrarlanan 2022-KPSS'nin soru kitapçığı ile cevap anahtarlarını yayınladı.

Adaylar soru ve cevapları 28 Eylül'e kadar görüntüleyebilecek.

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bugünkü oturumların temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde 10’u yayımlandı.

Sınava başvuran adaylar ise temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek.

NE OLMUŞTU?

Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı kitapçığındaki soruların büyük bölümünün seçenekler dahi değiştirilmeden 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavında sorulduğunun ortaya çıkması büyük tepki çekmişti.

Emeklerinin çalındığını belirten binlerce aday, CİMER üzerinden şikâyette bulunmuştu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Twitter hesabından açıklama yapılmış ve iddiaların asılsız olduğu belirtilmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) inceleme talimatı vermişti. DDK, suç duyurusunda bulunmuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlatmıştı.

Bu sürecin ardından ÖSYM Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, KPSS’nin iptal edildiğini duyurmuştu.