ÖSYM Türkiye’nin en büyük 250 ''şirketi'' arasında

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sadece Ocak - Haziran ayında düzenlediği sınavlardan elde ettiği gelirle Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun arasına girdi.

Sözcü'de yer alan habere göre KPSS, Üniversite Sınavları (LYS, YGS), Tıp Uzmanlık Sınavı (TUS) gibi sınavları düzenleyen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu yılın ilk altı ayında elde ettiği gelirlerle Türkiye’nin en büyük şirketleri ile yarışacak duruma geldi.

DEVLERİ SOLLADI

ÖSYM, Ozan – Haziran döneminde 447.5 milyon lira gelir etti. Sadece bu gelirle İstanbul Sanayi Odası’nın belirlediği Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin (İSO 500) arasına girdi. ÖSYM, 2015 yılının tamamında 451 milyon liralık satış geliri elde eden Adopen Plastik’in ardında 243’üncü sıraya yerleşti. ÖSYM bu gelirle ISO 500 listesinde Polisan, Tuborg, Nobel İlaç, Mey İçki, İzocam, Elvan Gıda, Eker Süt, Dimes, Nuh’un Ankara Makarnası, İstikbal, Yataş, Tamek, Doğutaş Kelebek Mobilya, Katmerciler, Nuh Beton, Royal Halı, Özdilek, Marshall Boya gibi Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarını geride bıraktı.

KPSS BÜYÜK GELİR OLDU

ÖSYM gelirlerinin sadece Ocak – Haziran dönemini kapsadığı göz önüne alınırsa yıl sonunda ISO 500 listesinde daha yüksek sıralarda bulunan şirketleri de geride bırakabilir. Zira ÖSYM, geçtiğimiz günlerde yapılan ve 3.5 milyon kişinin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavından 200 milyon TL’ye yakın gelir elde etti. Aralık ayında yapılan sınav için başvurular Ağustos ayında alınmıştı.