Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'ndeki otelin sundurması karın ağırlığına dayanamayıp çöktü. Tatilciler düşen sundurmanın altında kaldı, 8 kişi yaralandı.

Otelin verandası kardan çöktü, tatilciler altında kaldı: 8 yaralı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Saklıkent Kayak Merkezi'nde bulunan bir tesisin bilet satışının yapıldığı yerde bulunan verandası yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Çökme sonucunda o sırada işlem yaptıran 8 yurttaş kar kütlesinin altında kaldı. Yaralı vatandaşlara ilk müdahale olay yerinde hazır bekletilen Jandarma Arama Kurtarma (JAK), sağlık çalışanları, tesis çalışanları ve tatilciler tarafından çıkarıldı.

112 Acil Merkezine gelen ihbar doğrultusunda bölgeye çok sayıda ambulans ve bir ambulans helikopter sevk edildi. Olayda Hüseyin Ç., Leven D., Ercan D., Volkan T., Emine C., İlker A., Sedef A. ve Abdal H. isimli yabancı şahıs yaralandı. Yaralılardan bir tanesinin bölgede görev yapan ambulans şoförü olduğu öğrenildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ambulans şoförü ambulans helikopter ile hastaneye kaldırılırken diğer 7 vatandaş ambulanslar ile çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Olay sonrasında kullanıma kapatılan tesis ise normale döndü. Vatandaşların kayak merkezine gelerek kaymaya devam ettikleri görüldü.