Otisabi’nin çizeri Yılmaz Aslantürk, NFT hesabının hacklendiğini ve buradaki tüm parasının çalındığını açıkladı. Aslantürk, sayfasındaki içeriklerin 6 ay sonra otomatik olarak silineceğini, bu süre zarfında yapılan satışlardan gelecek kazancın ise hesabı çalan kişiye gideceğini belirtti.

Otisabi’nin çizeri Yılmaz Aslantürk: NFT hesabım hacklendi

Sevilen karikatür karakteri Otisabi’nin yaratıcısı ve çizeri Yılmaz Aslantürk, NFT (Non-Fungible Token / Değiştirilemez Token) hesabının hacklendiğini ve NFT satışından elde ettiği tüm gelirlerin çalındığını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Aslantürk, OpenSea’deki hesabında bulunan içerikleri silemediğini, bunların 6 ay sonra kendiliğinden silineceğini, bu süre zarfında gerçekleşen satışlardan elde edilecek gelirin ise hesabı çalan kişiye gideceğini belirtti.

Aslantürk, tweetlerinde şunları dile getirdi:

“OpenSea'deki hesabım heklendi ve sattığım NFT'lerden kazandığım tüm param çalındı. Ne OpenSea ne de Metamask cevap verdi. Sadece destek sayfalarındaki linki gönderdiler o kadar. Henüz yolun başındayken veda ettim NFT dünyasına. İşin kötüsü sayfamdaki işler satıldıkça hırsızın cüzdanına girecek. Çünkü oradaki işleri silmek de paralı. 6 ay sonra otomatik olarak silinecek.”

otisabi-nin-cizeri-aslanturk-nft-hesabim-hacklendi-978229-1.

NFT NEDİR?

NFT, bir kripto para birimi.

NFT sayılabilecek varlıklar herhangi bir sanat eseri, video, tweet, bir internet sayfası, görseller, sosyal medyada oluşturulan hikâyeler ve çok daha fazlası olabilir.

Tüm bu dijital varlıklar, gerekli şartları sağladıklarında birer NFT olma özelliği taşıyabiliyor.

NFT’nin değeri, eşsiz olmasından geliyor. Bir NFT alındığı zaman, başka hiç kimsede olmayan dijital bir varlığa sahip olunuyor.