Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, otizmli Oğuz Sercan Şevker'in ölümüyle ilgili Sultanbeyli'deki engelli bakımevinin soruşturma bitene kadar kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Otizmli Şevker'in ölümü: Özel bakımevi kapatıldı
Fotoğraf: DHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elma yediği için nefessiz kalarak hayatını kaybeden 31 yaşındaki otizmli Oğuz Sercan Şevker'in ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada özel bakımevinin kapatıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Basında yer alan ve 20 Ekim'de İstanbul'da özel bir engeli bakım merkezinde bakım altında iken, yediği elmanın nefes borusuna kaçması sonucu yoğun bakıma kaldırılan ve sonrasında vefat eden engelli bireyin ölümü ile ilgili, söz konusu kurumun ihmali olup olmadığının idari olarak soruşturması tamamlanıncaya kadar, özel engelli bakım merkezi ile ilgili olarak kapatılma süreci başlamış, il müdürlüğümüze bu yönde gerekli talimatlar verilmiştir. Kurumda bakım altında olan engelliler İstanbul'da bulunan farklı bakım merkezlerine yerleştirilecek ve bakımlarında herhangi bir aksama yaşanmayacaktır."

NE OLMUŞTU?

Sultanbeyli'de özel engelli bakım merkezinde, 20 Ekim Perşembe günü saat 15.00 sıralarında otizmli Oğuz Sercan Şevker elma yerken nefessiz kalmış, kaldırıldığı hastanede 12 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Çocuklarının ölümünde ihmal olduğunu öne süren aile suç duyurusunda bulunmuştu. Özel bakımevi ise Şevker'in ağaçtan kopardığı elmayı yemesi sonucu nefessiz kaldığını belirtirken ihmal iddialarını reddetmişti.

(DHA)