Arnavutköy-Eminönü seferini yapan otobüste bir yolcu ile otobüse maskesiz bindiği öne sürülen ve kendisini İETT görevlisi olarak tanıtan kişi arasında tartışma çıktı. Kendisini İETT'de amir olarak tanıtan kişi, yurttaşları 'vatan haini' olmakla suçladı. İETT, "Diğer yolculara hakaret eden kişinin kurumumuzla hiçbir ilgisi yoktur" açıklaması yaptı.

Otobüste yaşanan 'Vatan hainisiniz' tartışmasına ilişkin İETT'den açıklama

İstanbul'da Arnavutköy-Eminönü seferini yapan İETT otobüsünde meydana gelen olayda, şef olduğu öne sürülen kişi ile yurttaşlar arasında yaşanan maske tartışmalarına ilişkin İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nden (İETT) açıklama geldi.

İETT'den konu ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Arnavutköy-Eminönü seferini yapan İETT otobüsünde, kendini 'İETT'de amir' diye tanıtan bir kişiyle yolcular arasında maske nedeniyle bir tartışma yaşandığı, olay sırasında bir yolcu tarafından kaydedilen görüntülerin pek çok haber kanalı ve internet sitesinde yayınlandığı görülmüştür. 'İETT'de amir' olduğunu söyleyerek diğer yolculara hakaret eden kişinin kurumumuzla hiçbir ilgisi yoktur. Habere konu olan otobüsün şoförü, tartışmanın ardından Yavuz Selim Polis Merkezi Amirliği'ne giderek söz konusu kişi hakkında şikayetçi olmuştur. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

NE OLMUŞTU?

Arnavutköy-Eminönü seferini yapan otobüste İETT'de amir olduğunu öne süren kişi ile bir yolcu arasında maske takma tartışması çıkmıştı. İETT'de amirin diyen kişinin maske takmadan otobüse bindiğini söyleyen yolcu bu sırada telefonuyla kayda girmişti.

İki taraf birbirlerinden şikayetçi olacaklarını söylerken, otobüs şoförü gerginliği sonlandırmaya çalışmıştı. Binerken maske takmadığı iddia edilen kişi, tartışma sırasında kendisine tepki gösteren başka bir yolcuyu vatan haini olmakla suçlamıştı.

Yolcularla uzun süre tartışan kişi, otobüs şoförüne "Polisi gördüğün anda dur" şeklinde talimatlar vermişti. Yaşanan tartışma anları kameralara yansırken bir süre sonra tarafların, sakinleştikleri görülmüştü.