Otogazın litre satış fiyatında bu gece yarısından itibaren yapılması beklenen 25 kuruşluk zam, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından duyuruldu. Eylülden beri otogaza toplam 1 lira 80 kuruş zam uygulandı.

Otogaza beklenen zam duyuruldu

Otogazın litre fiyatına 25 kuruşluk zam geldi. Zam, pompa fiyatlarına da yansıyacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, zam, 16 Kasım Salı, yani bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Fiyat artışının ardından otogazın litre satış fiyatı İstanbul’da ortalama 6,67 liradan 6,92 liraya, Ankara’da 6,75 liradan 7,00 liraya, İzmir’de ise 6,77 liradan 7,02 liraya yükselecek.

Otogaza en son 1 Kasım'da 49 kuruşluk zam uygulanmıştı. Eylül ayından bu yana otogaza 5 kez zam yapıldı. Zamlarla birlikte otogazın fiyatı toplamda 1 lira 82 kuruş arttı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.